6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.
Corona virüsü paniğinin insan vücuduna zararlarını Psikiyatri Profesörü canlı yayında açıkladı | Video

Corona virüsü paniğinin insan vücuduna zararlarını Psikiyatri Profesörü canlı yayında açıkladı | Video

12.03.2020 | 16:37

Çin'in Vuhan kentinde Aralık ayında ortaya çıkan ve Covid-19 adı verilen hastalığa yol açan corona virüsü, Antarktika hariç tüm kıtalara ve Türkiye dahil 120'den fazla ülkeye yayıldı.12 Mart Perşembe günü itibarıyla dünya çapında corona virüsü görülenlerin sayısı 126 bini, virüs sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı ise 4 bin 600'ü aştı. Yaşanan süreçteki paniğe dair ve yapılması gerekenleri Prof. Dr. Ali Bozkurt canlı yayında anlattı.

Bozkurt: "Biz ne kadar sakin olursak çocuklarımızda huzurlu olmayı öğreneceklerdir. Onların kaygısını arttırdıkça tüm çevrenin de kaygısını arttırmış oluyoruz. Şüphesiz ki gerek yetişkinlerde gerekse çocuklarda bu noktadaki kaygılar tedavi gerektirecek boyutta olursa bir profesyonelden yardım almak en doğrusu olur." şeklinde konuştu.

"SÜREKLİ SOSYAL MEDYAYA GİREREK STRESİNİZİ ARTTIRIRSINIZ"

Psikiyatrist Prof. Dr. Ali Bozkurt: "Normal hayatımıza bir an önce geri dönmemiz gerekir. Sürekli sosyal medyaya girerek araştırma yaparsanız bu sizin stresini arttırır. Bu noktada biraz bedenimize dönmemiz, gevşeme ve meditasyon egzersizleri yapmamız gerekir. Haber alma hakkımızı elbette kullanmalıyız ama zamanımızın önemli kısımlarını sohbetlerimize ve kendimize ayırmamız gerekir. Bu noktada biz ne kadar sakin olursak çocuklarımızda huzurlu olmayı öğreneceklerdir. Onların kaygısını arttırdıkça tüm çevrenin de kaygısını arttırmış oluyoruz. Şüphesiz ki gerek yetişkinlerde gerekse çocuklarda bu noktadaki kaygılar tedavi gerektirecek olursa bir profesyonelden yardım almak gerekir." dedi.

Virüsün çocuklara anlatılmasına yönelik ise Bozkurt: "Onlara çok net açıklamalarda bulunmak ve onların kaygısını arttırmamamız gerekir. Eğer çok büyük sorunlar ile karşılaşılıyorsa da mutlaka bir profesyonelden yardım almak gerekiyor. Hayatımızı ne kadar sosyal destek ve aile bağları arasında sürdürürsek bu stresli yaşam ortamını atlatmamız oldukça kolay olacaktır." ifadesinde bulundu.

Sıradaki

OTOMATİK OYNAT

SON DAKİKA