6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin görüşmesinin detaylarını uzmanlar yorumladı | Video

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin görüşmesinin detaylarını uzmanlar yorumladı | Video

28.02.2020 | 17:51

İdlib’de rejim unsurlarının hain saldırısı sonucu 33 askerimiz şehit oldu. Mehmetçik bölgede 329 rejim askerini etkisiz hale getirirken 200’ü aşkın rejim hedefi de ateş altına alındı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Rus Lider Vladimir Putin arasında ise öğlen saatlerinde görüşme sağlandı. Görüşmeye dair detayları ve yaşanacak olası durumları, Uluslararası İlişkiler Uzmanı Prof. Dr. Metin Aksoy ve Emekli Tuğgeneral İhsan Başbozkurt A Haber’e değerlendirdi.

"TÜRKİYE NATO'DAN ÖDÜNÇ DEĞİL, HAKKINI İSTEMEKTEDİR"

Uluslararası İlişkiler Uzmanı Prof. Dr. Metin Aksoy: "Türk askerlerine yapılan bu saldırının Rusya'nın denetimi dışında olduğunu söylemek mümkün değildir. Rusya'nın bilgisi dışında bu saldırılar gerçekleşemez. Bu nedenle Rusya bir adım atacaksa öncelikle sivillerin ölümünü engelleyerek bu adımı atmalıdır. Türkiye sahada kendi göbeğini kendisi kesmekle yükümlü duruma itilmiştir. Türk askeri de bunun karada gerekliliğini yapmak için oradadır. Bugün itibariyle NATO'nun ve AB üyesi ülkelerin bölgede tamamen sorunu çözmek yerine bir anlamda bataklığa su taşıdığını görüyoruz. NATO Türkiye'nin yanında yer almayacaksa bu paktın sorgulanması gerekir." dedi.

Emekli Tuğgeneral İhsan Başbozkurt: "Batının Türkiye ile ilgili hep söylem bazında faaliyetleri var fakat eyleme bakıldığı zaman hiçbir durum görmedik. Bizler NATO'dan ödünç bir şey değil hakkımızı istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, NATO'nun üyesi olarak en büyük yükü çekmektedir. Afganistan'da NATO varlığını sürdürüyorsa Türkiye'nin sayesindedir. Türkiye'nin NATO'dan herhangi bir isteği yoktur. Türkiye burada aciz değildir ve kendi göbeğini kendisi kesecektir." şeklinde konuştu.

Sıradaki

OTOMATİK OYNAT

SON DAKİKA