6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.
İçişleri Bakanı Soylu'dan İBB Sözcüsü'nün sosyal medyadaki yalan paylaşımına tepki

İçişleri Bakanı Soylu'dan İBB Sözcüsü'nün sosyal medyadaki yalan paylaşımına tepki "Kendi yöneticilerini..." | Video

02.04.2020 | 16:34

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB Sözcüsü Murat Ongun’un 29 Mart Pazar günü İETT otobüsüne Fazilet Durağı’ndan 47 vatandaşın bindiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun'un 29 Mart Pazar günü 62 No'lu Kağıthane-Kabataş hattında çalışan 34 EH 8524 plakalı İETT otobüsüne Fazilet Durağı'ndan 47 vatandaşın bindiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

SOYLU: KAMERALARLA OTOBÜSE KİMİN BİNİP BİNMEDİĞİNİ İNCELEDİK, HEPSİ ÇALIŞAN VE GARİBAN İNSANLAR
Süleyman Soylu; İçişleri Bakanlığı'nın konuyla ilgili soruşturma başlattığını ve Kent Güvenlik Sistemi'nden 29 Mart 2020, 22 Mart 2020 ve 15 Mart 2020 tarihlerinde otobüslere kimin binip binmediğinin incelendiğini söyledi.
Soylu, "Kameralarla aynı zamanda otobüslere kimin binip binmediğini belirlenen bir sistem var, oraya basanlar basmayanlar, bütün bunlarla ilgili bir araştırma yaptık. Bütün bunların tamamına baktık, hiçbirinde bir bağ bulamadık. Bunlar çalışan ve garip insanlar ve işine gücüne bakan bu riske biraz önce bahsettiğimiz polislerimiz gibi risk grubuna giren sahada olan insanlar" dedi.

"KENDİ YÖNETİCİLERİNİ DE ZORDA BIRAKAN TİPLER VAR"
Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun'u isim vermeden eleştirdi ve "Kendi yöneticilerini de zorda bırakan tipler var. Bunlardan sakınmak lazım.. O insanlara da kusur işlendi" dedi ve "Üç kuruş siyaset yapacağım diye bu işlerin içerisinde bulunmamak lazım geldiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Sıradaki

OTOMATİK OYNAT

SON DAKİKA