İşte firari generaller ve FETÖ yapılanmasının perde arkası | Video

İşte firari generaller ve FETÖ yapılanmasının perde arkası | Video

25.02.2020 | 14:03

15 Temmuz sonrası kamu kurumlarında büyük oranda FETÖ temizliği yapıldı. Kripto Fetöcülerin nasıl tespit edildiği ve Türkiye’nin bu noktadaki mücadeleleri Canan Barlas ile Gündem’de konuşuldu.

"FETÖ EN ÇOK KURMAYLIK SINAVINA ÖNEM VERMİŞ"

Nazif Karaman: "15 Temmuz'da Adalet Bakanlığında bulunan hakim ve savcı sayısı 14 bin 785'di ve bunun 4 bin 611'i ihraç edildi. Emniyette 33 bin, MEB mensubu öğretmen 33 bin ve TSK'dan 18 bin kişi ihraç edildi. Tutuklu personel sayısı 6 bin ve yurtiçi firar sayısı 315'dir. TSK içerisinde firari olan 8 general bulunuyor. Ek olarak FETÖ en çok kurmaylık sınavına önem verirdi. 15 Temmuz'da mevcut 1886 kurmay varken 1500 'ü ihraç olmuştur." ifadesinde bulundu.

Abdullah Şimşek: "Türkiye'de FETÖ ile mücadele de en çok kendini temizleyen kurum yargıdır. Yargıda birlik platformu ile FETÖ alt edilmiştir. Askerler gözaltına alındığında etkin pişmanlıkta ve etkili itirafta bulunuyorlar. Emniyetçiler ise böyle değildir. EGM'de 33 bini ihraç olmuş bunlardan 3 bini etkin itirafçı olmuştur fakat askerde 18 bin kişi ihraç olurken 10 binin üzerinde itirafçılar olmuştur." dedi.

Firari olan generaller:

Tuğ General Nail Yiğit (66. Topçu Tugayı Komutanı ve 15 Temmuz'da birçok yere talimatı veren isim)

Tuğ General Numan Yıldız

Tuğ General Ali Kalyoncu

Tuğ Amiral Ayhan Aktürk

Sıradaki

OTOMATİK OYNAT

SON DAKİKA