6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.
MHP Genel Başkan Yardımcısı'ndan flaş 'Suriye - İdlib' açıklaması | Video

MHP Genel Başkan Yardımcısı'ndan flaş 'Suriye - İdlib' açıklaması | Video

04.03.2020 | 11:11

İdlib’deki hain saldırı ve bölgedeki sıcak gelişmelerin ele alınması için TBMM Genel Kurulu dün kapalı oturum yaptı. 6.5 saat süren oturumda Milli Savunma Bakanı Akar ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Genel Kurul’a bilgi verdi. Dünkü oturumun tutanaklarının 10 yıl sır olarak kalacağı bildirildi. İdlib sürecindeki son gelişmeleri ve CHP’nin tutumunu MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Aydın HABER’de yorumladı. Aydın, “Muhalefet ipe un serme politikasını takip ettiği sürece bizlerde yılmadan haklı nedenlerimizi anlatmak zorundayız.” dedi.

"SÖZ KONUSU VATANDIR, GERİSİNİ TEFERRUAT SAYMAMIZ GEREKİR"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Aydın şu önemli noktaları kaydetti:
"21.yy stratejik okumalar değişmiştir. Muhalefetin tabir ettiği gibi içerde durarak ve sınırlar içinde kalarak bir savunma okuması yapamayız. Biz oradayız, orda olmak zorundayız. Biz İdlib'de olacağız ve hem masayı hem sahayı koordineli bir şekilde yürüteceğiz. Bu noktada 5 Mart'taki Moskova zirvesi de çok önemlidir. Bu sahada varlığımızın ve varlık nedenimizin hem uluslararası camiada çok iyi paylaşılması hem de iç kamuoyuna iyi bir şekilde anlatmamız gerekmektedir. Muhalefet ipe un serme politikasını takip ettiği sürece bizlerde yılmadan haklı nedenlerimizi anlatmak zorundayız."
Birlik ve beraberliğin üst düzeyde olması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Aydın; "Bizlerin hem diplomasi de hem sahada moralimizi bozmadan, kalbimizi daraltmadan ve askerlerimizin ruhaniyetini incitmeden dik durup, destek olmalıyız. Siyasi münazaraları bir kenara bırakmamız gerekir. Bu noktada söz konusu vatandır ve artık gerisini teferruat saymamız gerekmektedir." ifadesinde bulundu.

Sıradaki

OTOMATİK OYNAT

SON DAKİKA