6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.
Uzman Profesör, canlı yayında merak edilen kronavirüs ölüm oranını açıkladı | Video

Uzman Profesör, canlı yayında merak edilen kronavirüs ölüm oranını açıkladı | Video

11.03.2020 | 15:59

Koronavirüs, Çin dışında dünya genelinde de yayılmaya devam ediyor. İtalya'da hızla yayılan virüs, Avrupa'yı tehdit ediyor. İtalya'da corona virüs nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı 463'e yükselirken; corona virüsü vaka sayısı da 9 bin 172'ye çıktı. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Şenyiğit bireysel ve toplumsal olarak alınacak tedbirleri canlı yayında değerlendirdi. Şenyiğit corona virüsün yayılımının SARS’a göre daha hızlı olduğunu ancak ölüm riskinin abartıldığını vurguladı.

"ÖLÜMLE SONUÇLANAN VAKALARIN ÇOĞU 65 YAŞ ÜSTÜ VE KRONİK RAHATSIZLIĞI OLANLARDIR"

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Şenyiğit:

"Ölüm oranı yüzde%2 ila 3 arasındadır ve vakaların çoğu 65 yaş üzeri ve kronik hastalığı olanlardır. 14 yaş altındakiler de ise hiç ölüm bildirilmemiştir. Bu noktada risk grubuna baktığımız zaman koah, astım, bronşit gibi farklı hastalığı olan yaşlıların çok daha dikkatli olması gerekir. Yapılan açıklamalara göre, normal gripteki ölüm oranları bu virüse göre çok yüksektir. Örneğin ABD'de son 3 ayda normal gribal enfeksiyondan ölenlerin sayısı 8 bin civarındadır yani Dünya'da 70 bin civarında insan sadece gribal enfeksiyondan ölüyor. Şu ana kadar bu virüsten ölen yaklaşık 4500 civarında vaka var fakat ölüm oranına baktığımız zaman rakamlar günden güne değişmektedir. Rakamlar düşüktür ve tedavi olan on binlerce insan vardır. Bu hastalığa yakalanan insanların %80'i ayakta veya birkaç gün yatak da istirahat ederek süreci atlatıyor. Geri kalanlar ise hastanede yatıyor, bir süre tedaviye alınıyor ve çoğu da tedavi ediliyor. Fakat ölüm oranı 65 yaş üstü kronik rahatsızlığı olanlarla yüksek görülüyor ve bu kişilerde, hastalık ağır seyredebiliyor." ifadesinde bulundu.

Sıradaki

OTOMATİK OYNAT

SON DAKİKA