6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.
Turbalık projesi ile doğal yaşam korunacak! Bakan Kurum inceleme yaptı! | Video

Turbalık projesi ile doğal yaşam korunacak! Bakan Kurum inceleme yaptı! | Video

14.06.2020 | 12:47

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Trabzon'un Barma yaylasında incelemelerde bulundu. Turbalık projesiyle doğal yaşamın korunacağını söyledi. Bakan Kurum'a incelemeleri sırasında Yazar Sadık Albayrak eşlik etti.

"Şehrin yaşam kalitesini artırmak için çalışıyoruz"

Kurum, Barma Yaylası ile ilgili de projeye dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Yine çevremize ilişkin diğer projemiz, biliyorsunuz Barma Yaylamız var, orayı da bugün ziyaret edeceğiz. Burada da yine ekolojik bir çalışma yapıyoruz, Barma Yaylası turbalığını korumak ve gelecek nesillere aktarmak maksadıyla 3 milyon lirayı hibe kapsamında Büyükşehir Belediyemize gönderdik. Bu kapsamda Trabzonlu vatandaşlarımızın gidebileceği, o doğal güzelliklere eşsiz şekilde bakacakları, vakit geçirecekleri alanların sadece o alanları koruma projesini Büyükşehir Belediyemizle birlikte yürütüyoruz. Bu çerçevede 332 bin metrekarelik alanın kesin korunacak, 10 milyon 200 bin metrekarelik kısmının da nitelikli koruma alanı olarak ilanını Kasım 2019'da Sayın Cumhurbaşkanımız imzalamıştı ve bu kapsamda projelerimizi yürütüyoruz."

Tüm bu yapılan projelerin Trabzon'un değerine, doğal ve kültürel güzelliklerine katkı sağlamak amacıyla olduğunu işaret eden Kurum, "Tüm ekibimizle birlikte söz verdiğimiz projeleri yapmak, şehrin yaşam kalitesini artırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz." diye konuştu.

Sıradaki

OTOMATİK OYNAT

SON DAKİKA