6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.
Geçti 'Bor'un pazarı Muharrem

Geçti 'Bor'un pazarı Muharrem

08.06.2018 | 08:08

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Kütahya'da düzenlediği mitingde bor madenleriyle ilgili komik vaatlerde bulundu. İnce "boru işleyip satacağız" derken, İnce'nin bu açıklamalarından 1 saat önce bor madenleriyle ilgili bu tarihi adım Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın katılımıyla atılmıştı.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Kütahya mitinginde bor madenlerini işleyip kıymetli hale getireceğini vaat etti. Fakat İnce'nin bilmediği bir gerçek vardı. Türkiye bor madeninde son yıllarda tarihi adımlar atmış ve İnce'nin açıklamasından yaklaşık bir saat önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın katılımıyla 'Yeni Bor Stratejisi Tanıtımı ve Teknoloji Transferi Mutabakatı" imza töreni gerçekleştirilmişti. Türkiye'nin enerji hamleleri hakkında hiçbir bilgisi olmayan CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce bir kez daha kamuoyu karşısında alay konusu oldu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, dünyanın en büyük rezervlerinin Türkiye'de olduğu bor madenlerinin işlenmesi için yüksek teknolojili üretim tesisinin Balıkesir'de kurulacağını açıkladı.

İNCE FAKA BASTI! AKILLARA ZARAR BOR MADENİ VAADİ!

Fakat Muharrem İnce'nin metin yazarları gündemi takip etmiyor olacak ki Kütahya mitinginde ilginç anlar yaşandı. CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce faka bastı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın Türkiye'de devrim yaratacak bor madeninin işlenmesine ilişkin stratejiyi açıklamasından 1 saat sonra Kütahya'da miting yapan İnce, seçildiği takdirde bor madenlerini işleyerek kıymetli hale getireceğini söyledi.

KİMSE UYARMADI MI?

Oysa ki, İnce, "Bizim bordan füze yakıtı yapmamız lazım" açıklamalarını yapmadan önce Türkiye, Balıkesir'de dev bir bor karbür tesisi için imzaları attı. Eti Maden ve dünyanın bor teknolojileri alanında en büyük firmalarından birisi olan Çinli Dalian Jinma ile işbirliği protokolü imzalandı. Bu tesis ile bor karbüre dayalı yüksek katma değerli ürünler geliştirecek olan teknolojiyi ülkemize kazandırılıyor. Halen 200 dolar civarında ihraç edilen ürün, işleyerek ve rafine edilerek borik asite dönüştürüldüğünde dışarıya ton başına 600 dolara satılıyor. Yeni tesisle dünyada elmastan sonra en sert ve dayanıklı element olan bor karbür ingot üretimi yapılacak. Borik asit bor karbüre dönüştüğünde ihracat bedeli de ton başına 40 bin dolara çıkacak. İnce'nin de danışmanlarının da bu gelişmelerden haberi olmadığı için miting alanında muhalefet yine iktidarın vaadini kopyalamış oldu. Sosyal medyada İnce'nin açıklamaları alay konusu oldu.

Sıradaki

OTOMATİK OYNAT

SON DAKİKA