İstanbul Beyoğlu’nda eğlence dönüşü cinsel saldırı davasında 24 yıl hapis

İstanbul Beyoğlu’nda eğlence dönüşü cinsel saldırı davasında 24 yıl hapis

02.10.2018 | 14:55

İstanbul Taksim'de eğlence dönüşü evlerine gitmek isteyen bir kadına cinsel saldırıda bulunulması ve yanındaki kadın arkadaşının ise tekmelenip yaralanmasına neden olan sanıklara ceza verildi. Kararını açıklayan mahkeme sanıklardan birini 24 yıl, diğerini ise 20 yıl hapse mahkum etti.

İstanbul Taksim'de eğlence dönüşü evlerine gitmek üzere Tarlabaşı Bulvarı'na doğru yürürken F.H.E isimli kadına cinsel saldırıda bulunulması ve yanındaki kadın arkadaşı E.Y.'nin ise tekmelenip yaralanması davası karara bağlandı.


İstanbul 5'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında, tutuklu yargılanan Dursun Aydemir ile Engin Kayıran hazır bulundu. Duruşmada yer almayan mağdur F.H.E. ile olay sırasında tekme atılan ve kalçasından yaralanan müşteki E.Y.'yi ise avukatları temsil etti.
Mahkeme heyeti başkanı, İstanbul Kriminal Polis Laboratuvarından gelen raporda; sanık Engin Kayıran'ın DNA'sı ile olay yerinde elde edilen yırtık külotlu çorap üzerindeki meni lekesinin birbiriyle uyumlu olduğunun aktarıldığını belirtti. Duruşmada son savunmalarını yapmak için söz verilen sanıklar önceki savunmalarını tekrar ettiklerini kaydetti.


Kararını açıklayan mahkeme, sanık Engin Kayıran'ı nitelikli cinsel saldırı ve hürriyeti yoksun bırakma suçlarından 24 yıl hapse çarptırdı. Mahkeme, sanık Dursun Aydemir'i ise aynı suçlardan 20 yıl hapse mahkum etti. Mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Sıradaki

OTOMATİK OYNAT

SON DAKİKA