6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.
KPSS ortaöğretim sınavı başladı

KPSS ortaöğretim sınavı başladı

07.10.2018 | 11:51

KPSS ortaöğretim sınavında adaylar ter dökmeye başladı. 10:00'dan sonra sınav salonlarına kimse alınmayacağı uyarısı yapılmıştı, kimi adaylar vaktinde gelirken birçok aday da kapılar kapandıktan sonra dışarıda kaldı.

3 milyon kişinin girmesi beklenen 2018 yılı KPSS ortaöğretim sınavı saat 10:00 itibariyle başladı. 7 Ekim tarihinde yurt genelinde birçok merkezde gerçekleştirilen sınav tüm sınav merkezlerinde aynı dakikada başladı. Ayrıca sabah saatlerinde nüfus cüzdanı olmadığı veya nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası, soğuk damga veya fotoğraf bulunmadığı için sınava kabul edilemeyecek durumda olan adaylar için İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce bazı İl/İlçe Nüfus Müdürlüklerinin sınav günü 07.00 - 10.00 saatleri arasında açık tutulacağı duyurulmuştu.
Sınav süresi 130 dakika (2 saat 10 dakika) olarak belirlendi. Sınav süresinin ilk 100 dakikası (1 saat 40 dakika) ve sınavın son 15 dakikası salondan çıkmak yasak. Sınav esnasında çok kısa bir süreliğine bile olsa (tuvalete gitmek dahil) salonu terk etmek yasak. Sınavın iptal olmasını göze alarak tuvalete giden adayın sınavı ise iptal olacak.


Bir dakikayla sınavı kaçıranlar
Sınav için Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne gelen adaylardan İzzet Yıldız, çok çalıştığını, zor bir sınav olduğunu bu yüzden dershane desteği dahil her türlü hazırlığı yaptığını dile getirdi. Bir diğer aday ise hiç çalışmadığını ifade ederek, bir önceki yıl da sınava girdiğini söyledi. Saatin 10:00 olmasıyla beraber salonun giriş kapıları kapatıldı. Saat 10:00'dan sonra gelenler bir dakikayla bile sınavı kaçırmanın üzüntüsünü yaşadı. Tepki vermeden sessizce gidenler de oldu, kapıların açılması için ısrar edenler de ancak görevliler kimseyi içeri almadı. Adaylar içeride ter dökerken aileleri ve yakınları da dışarıda onları bekledi.


Sınava giren adaylar sınav sonrasında puanlarını tahmin etmek için soru ve cevapların yayınlanmasını bekleyecek. ÖSYM konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı. Öte yandan ÖSYM'nin akademik takvimine göre sınav sonuçları 8 Kasım Perşembe günü erişime açılacak. Adaylar sınav sonuçlarını TC kimlik numaraları ve şifrelerini girerek ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenebilecek.

Sıradaki

OTOMATİK OYNAT

SON DAKİKA