6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.
Kalp hastaları hangi tetkikleri yapmalı?

Kalp hastaları hangi tetkikleri yapmalı?

23.03.2016 | 17:37

Doç. Dr. Kubilay Korkut, kalp hastalarının yapması gereken tetkikler hakkında bilgi veriyor.

Tedaviyi belirlemek için hastanın çarpıntı şikayetinden ne kastettiğinin bilinmesi lazımdır. İlk adım olarak hasta muayene edilir, kalbi dinlenir. Bazen basit bir muayene bile çarpıntının nedeninin anlaşılmasını sağlar. Ardından kalp elektrosu çekilir. Çarpıntıya neden olabilecek hastalıkları ekarte içmek için de, kan ve idrar tahlilleri yapılır. Hastanın tiroid bezinin çalışmasını anlamak için tiroid hormonlarına bakılır. Kansızlıktan şüpheleniliyorsa kan sayımı yapılır.

Çarpıntının ne derece ciddi olduğunu tam olarak belirlemek için, hastaya holter adı verilen küçük bir alet takılır. Holter aleti küçük bir kayıt cihazıdır, 24 saat hastanın üzerinde kalır ve bu süre boyunca hastanın elektrosunu alır. Çarpıntı şikayeti olduğu zaman, aletin üzerindeki bir düğmeye basılır. Böylece hastanın çarpıntı şikayetinden neyi kastettiği tam olarak anlaşılmış olur.

Sıradaki

OTOMATİK OYNAT

SON DAKİKA