Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Kırmızı et ürünlerine 'sakatat' düzenlemesi

Dilli salam hariç fermente sucuk, ısıl işlem görmüş sucuk, pastırma, kavurma, jambon, köfte, döner, kanatlı döner ve emülsifiye et ürünlerine sakatat katılamayacak.

Giriş Tarihi: 24.1.2016 10:17 Güncelleme Tarihi: 24.1.2016 10:33
Kırmızı et ürünlerine 'sakatat' düzenlemesi
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının "Türk Gıda Kodeksi· Et ve Et Ürünleri· Tebli·ği·'nde Deği·şi·kli·k Yapılmasına Dai·r Tebli·ğ" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Karkas etinden hazırlanan et ürünlerine sakatat katılması yasağı mevcut tebliğle yürürlükteydi.

Bugün yayımlanan değişiklikle söz konusu yasağa tabi ürünler açıkça belirtildi. Dilli salam hariç olmak üzere fermente sucuk, ısıl işlem görmüş sucuk, pastırma, kavurma, jambon, köfte, kanatlı köfte, döner, kanatlı döner ve emülsifiye et ürünleri gibi karkas etinden üretilen et ürünlerine sakatat katılamayacak. Sakatattan hazırlanan et ürünlerine ise karkas eti katılabilecek.
BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Kırmızı et ürünlerine 'sakatat' düzenlemesi
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
BİZE ULAŞIN