Mutfakta balık pişirmek isteyenlerin tek rahatsız olduğu nokta uzun bir süre gitmeyecek kokudur. Kış aylarının vazgeçilmez besinleri arasında yer alan bu besini ne kadar koku yapsa da mutfaklarımızdan eksik etmeyiz. Çünkü hem lezzet açısından hem de faydaları açısından besin değeri olarak bizler için çok önemlidir. Mutlaka tüketilmesi gerekmektedir. Peki bu sorunu nasıl çözeceğiz ve balık kokusu nasıl gider?
BALIK KOKUSU NASIL GİDER?
Balık kokusundan kurtulmak ve piştiğinde rahatlıkla bu besini tüketmek için pratik çözümleri aşağıda derledik.
Balık kızarttıktan sonra bir tencere dolusu suya sirke katarak kaynatmaya başlayınız. Sirkeli su kaynarken hoş bir koku vermek için limon suyu da sıkabilirsiniz. Eğer limon yok ise defne yaprağı, çubuk tarçın ve karanfilde ekleyebilirsiniz. Bu mutfaktaki balık kokusu yerine güzel bir koku etrafa yayacaktır.
Balık kızartırken bir tencerede şeker kaynatırsanız yine etraftaki kokuyu giderecektir.
Tüm balıkları kızarttıktan sonra tavaya birkaç damla limon damlatmanın da etkisi büyük olacaktır. Etraftaki balık kokusunu giderecektir.
Eğer ızgara yönetimi ile pişiriyorsanız balıkların arasında defne yaprağı ve taze nane yaprağı koymanızda fayda olacaktır.
BALIK ÇEŞİTLERİ
Mercan
Lüfer
Kalkan
Barbun
Hamsi
Çupra
Levrek
İstavrit
Kefal
Kolyoz
Kupes
Mezgit
Orkinos
Palamut
Sardalya
Uskumru
Çaça
Kılıç
Tekir
Trança
Kırlangıç
Sinarit
Karagöz