MERYEM GAYBERİ

MERYEM GAYBERİ

21 Mart 2017, Salı

“Sen yol yap ama anayasa yapma”

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi modelini getirecek olan Anayasa değişikliği referandumu için yapılacak 16 Nisan halk oylamasına sayılı günler kaldı. Türkiye, iyiden iyiye seçim havasına girmiş durumda.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Aman sessiz kalarak Akepelilerin oylarını alalım" stratejisi gereği pek ağzını açmıyor. Ancak CHP'de son günlerde özellikle Peygamber efendimize yönelik sözleriyle daha çok Baykal gündem oluyor. CHP'nin kaset kumpasıyla Genel Başkanlık koltuğunu kaybeden Deniz Baykal'ın bu gafıyla ilgili çok şey söylendi ve Baykal da açıklama yaparak bu skandalın üstünü örtmeye çalıştı.

***

Benim dikkatimi çeken ve pek üstüne gidilmeyen konu ise Baykal'ın başrollerde olduğu başka bir açıklamasıydı. CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, partisinin İzmir il başkanlığınca düzenlenen programda iktidarın yaptığı her işe teşekkür ettiğini belirtti.

Baykal devamında şöyle konuştu; "Yaptığın her işe teşekkür ederim kardeşim, bu memleketin bir evladı olarak söylüyorum tünellerine, köprülerine hepsine teşekkür ederim. Bak şimdi de Çanakkale'de köprü yapıyorsun hayırlı olsun Türkiye'ye milletimize bununla hepimiz iftihar ediyoruz, ama sen bunları yapıyorsun diye milletin egemenliğini sana vermem, veremem. Senin onlara yapmana engel oluyor mu anayasa, bak bu anayasayla yapıyorsun, yapmaya devam et."

***

Baykal'ın açıklaması özetle, "Sen köprü, yol, konut, tünel yapmaya devam et ama sisteme sakın karışma" anlamına geliyor. CHP zihniyetinin yıllardır milletin evlatlarına bakış açısını özetleyen bir cümle. Menderes'e de Özal'a da Erbakan'a da hep aynısını söylemişlerdi; "Sen köprü, baraj, yol yapmaya devam et ama sakın ha her devrin gizli iktidarı CHP'nin işini bozacak sistem değişimini kalkışma!"

***

Bu jakoben, faşizan, tepeden inmeci ve üstenci dili senelerce kullandılar. 28 Şubat sürecinde "Başörtülüler odacı, kapıcı, hizmetçi, temizlikçi, garson olabilir ama üniversite okuyamaz" dediler.

Yeşilçam filmlerinde yıllarca başörtülüleri, sakallıları, imamları öcü gibi, vahşi gibi gösterip, öğretmenliğe, doktorluğa, mühendisliği sadece laik tipte olanları layık gördüler.

Şimdi muhafazakarlar, hem yol, köprü yaparak hizmet üretiyor hem de özgürce siyasetten spora, emniyetten orduya, bürokrasiden kamusal ortamlara kadar her noktada hayatın içinde memlekete katkı sağlıyor.

İşte bunu hazmedemiyorlar. "Mevcut sistem senin hizmet üretmene, yol-köprü-kavşak yapmana engel oluyor mu?" diye sorup ardından sen "yol yapma devam et, boyundan büyük işe kalkma" diyorlar.

"CHP de değişse yeniliklere açık olsa, millete tepeden bakmaya son verse ne güzel olur" diyoruz ama Kemal bey sussa Deniz bey açık veriyor.

Maalesef istediği kadar "seçim makyajı" yapsın, CHP umutsuz vaka…

SON DAKİKA