Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAŞMET BABAOĞLU

Altını çizdiğim satırlar-95

Yaşam, insanın ne yaparsa yapsın ve kim olursa olsun kaybettiği bir davadır. (THOMAS BERNHARD / Don)

***

Kim size mutlu olduğunu söylüyorsa, ona kuşkuyla bakın. Çünkü bilinç, mutluluğu ancak sona erdiğinde algılar. (MEHMET EROĞLU / Belleğin Kış Uykusu)

***

Eğer ne istediğini bilmezsen bir bakarsın istemediğin bir sürü şeyin olmuş. (CHUCK PALAHNIUK / Dövüş Kulübü)

***

Kimsenin ruhu bir başkasınınkiyle karışamaz. İki kişi buluşabilirler, birbirleriyle haşır neşir olabilirler ama ruhları çiçekler gibidir, her biri kendi bulunduğu yere kök salmıştır, hiçbiri öbürüne varamaz, varmak isterse kökünden kopması gerekir. Çiçekler kokularını ve tohumlarını saçarak birbirlerine ulaşırlar ama bu rüzgarın işidir, o nasıl eserse öylece gelir ve gider. (HERMANN HESSE / Knulp)

***

Korkunç bir merak... Onu tanımak, onunla doğmak, dünyaya onunla yeniden gelmek tek amacınız haline gelir. Aşka en uzak cümle, "senden nefret ediyorum" değil, "bilmek istemiyorum"dur. (CAMILLE LAURENS / Aşkın Romanı)

***

Kadızade, heybetli kapının kemerine kakılmış ibareyi göktaşının ışığında okudu: "Dünyayı bilmeyen dünyanın maskarası olur." (ALEV ALATLI / Rüya)

***

Özellikle dikkatimizi çekecek bir şeyler var mı? Her şey öyle ya da her şey öyle olabilir... (GEOFF DYER / Zona)

***

Soğuktan tiril tiril titrerler, sığınacakları bir yer de yoktur. Ormanda gezer, korkmasınlar diye her birini okşardım. Yazın tekrar yeşermeyen ağaçlar, kesinlikle kışın korkudan donup kalanlardır. (CENGİZ AYTMATOV / Beyaz Gemi)

***

Atımı koyu gölgelerin içine sürdüm. Ben döndüğümde bitmişti yarış... (A.ALİ URAL / Fener Bekçisinin Rüyaları)

***

Nasıl olmuştu da çirkinliği fark edemeyecek kadar kendimizi körleştirmiştik? (AMELIE NOTHOMB / Kış Uykusu)

***

Çağımızda geçmiş insanların bilmediği kısa ömürlü bir yaratık yaşıyor. Sinemadan çıkmış insan. YUSUF ATILGAN / Aylak Adam)

***

Kitaplar nedir ki, binlerce ölü yazar. Ne elektrik faturasından anlıyorlar, ne dolmuş parasından... (NİHAT GENÇ / Köpekleşmenin Tarihi)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA