Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAŞMET BABAOĞLU

Altını çizdiğim satırlar-99

Müzmin mutluluk şüphe uyandırır. ( F. BEIGBEDER / Bir Fransız Romanı )

***

Zaman, atını hayatımın orta yerinden dört nala sürüp geçiyordu. Zafer onundu. Ben dizginleri elimde tutmayı zar zor başarıyordum. (JOSEPHINE HART / Damage )

***

Boy ölçüşme duygusu, yalnızca zamanla ilgilidir. Bu dürtüyü 1971'de yitirdim. Artık kimseyle boy ölçüşecek kadar genç değilim. (MEHMET
EROĞLU / Zamanın Manzarası )

***

Hayat yaşlandıkça uzuyor, zaman kazanmaya çalışıyor ve yapacak hiçbir şey kalmayınca da çekip gidiyor. (ROMAIN GARY / Şafakta Verilmiş Sözüm Vardı )

***

Ölme ve ölüm arasında ayrım yapılması gerekir. Eğer insan sağlıklıysa ve kendini iyi hissediyorsa, bu görünmez ölmedir. (PHILIP ROTH / Ölen Hayvan)

***

Çok uzaklarda hissediyordum kendimi. (TIM PARKS / Kader)

***

Unutmak mı? Evet, biraz dinlenmeye ihtiyacımız var. O yüzden unutmak zorundayız. Ya da gözümüzü hiç uyku tutmayacak. (ALI SMITH / Autumn)

***

Sevinç ansızın kapımızı çalıyor ve birden kayboluyor. Verilmiş bir hayatı, daha sarıp sarmalamadan kaptırıyoruz; neyin nesi olduğunu bilmediğimiz insanlara. (HASAN AKAY / Ehlidildeniz)

***

Can sıkıntısı, duyguların en çelişkilisi. Bir şeylerin değişmesini istiyorsun ama ne olduğunu tam olarak söyleyemiyorsun. (TIFFANY WATT-SMITH
/ Duygular Sözlüğü)

***

Hemen gülen, hemen anlayan, hızla öğrenerek güçlerini acı alaylardan oluşan vahşi sanat aracılığıyla uygulamaya koyan o kızlar... (SUSANNA TAMARO / Bakışınla Aydınlanır Dünya)

***

Sonra yağmur başlıyor... İçim soğuklaşıyor, kararıyor; konuşma, gidip gelme, küfredebilme kabiliyetlerimi kaybediyorum. (ATTİLA İLHAN / Sokaktaki Adam)

***

İskenderiye, Müslüman bir şehir. Çünkü bizim aramızda trajedi sadece konuşmaya çeşni katan bir şeydir. Kimse, hiçbir şeye, hiçbir zaman şaşırmaz. (LAWRENCE DURRELL /
Balthazar.)

***

"Çalışmalarınız hangi aşamada?" "Daha başında sayılırım. Ne kadar sürecek, nerede bitecek bilemiyorum. Bilmemek daha iyi. Örneğin Aşkın Keşfi'nin yaklaşık bin sayfa olacağını bilseydim, şüphesiz yazmaya başlamazdım." (HARRY MULICH / Siegeried- Kara Bir Aşk Şiiri )

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA