Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

İktidar, para ve kutsallar..

TEBESSÜM

İktidar gücü ve para her şeye kadirdir. Sovyet dönemine ait bir öykü var bunu anlatan.
Amerikalı zengin, karısına astragan kürk ve kendisine 2 kilo Beluga havyarı alıp, aynı gün Lenin'i de mezarında görmek için, Moskova'ya gitmiş.
Devlet mağazasında "Bir tane astragan kürk istiyorum" deyince tezgahtar "20 bin rubleyi vezneye yatır. Bir ay sonra kürkü alırsın" demiş. Bunun üzerine Amerikalı "Hayır iki tane astragan kürk istiyorum. Biri senin biri benim karıma" demiş ve tezgahtara 40 bin ruble vermiş. Kürkü o anda teslim etmiş tezgahtar ona.
Aynı durum havyar satan devlet mağazasında da tekrarlanmış. Amerikalı dört kilo havyar parası ödeyip, iki kilo havyarı hemen almış.
Lenin'in mezarı önündeki kilometrelerce uzunluğundaki kuyruğun önüne geçmek isteyince bir binbaşı gelmiş "Kuyruğa gir, Lenin' i görmek için iki gün bekle" demiş. Amerikalı pasaportunun içine bin dolar koyup binbaşıya uzatmış ve "Ben turistim. Lenin' i hemen görmeliyim" demiş.
Binbaşı pasaportu açmış, bin doları almış ve sormuş Amerikalıya:
- Burada görmek istiyorsunuz, yoksa otele mi getireyim Lenin'i?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA