Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

CHP ve MHP ile aynı çizgiye düşen BDP'liler ve ötesi

Olaylara hep aynı açıdan bakmak rahatlığını bir an için bırakmayı deneyemez miyiz?
Mesela parti kapatılmasını zorlaştıran 8'inci maddeye AK Parti milletvekillerinden hangilerinin oy vermediklerini araştırıyor.
Aslında bu madde en doğrudan Kürt kökenli seçmenlerin sürekli kapatılan partilerini ve son parti olan BDP'yi ilgilendirmiyor muydu?
Yani ikinci turda 8'inci maddeye de oy vermeyerek bu maddeyi düşüren BDP'li milletvekillerinin listesi yapılsa daha doğru olmaz mıydı?
Böylece CHP ve MHP ile aynı çizgiye düşmeyi siyaset yapmak sanan BDP'lilerin siyasi akılları da ölçülmüş olmaz mıydı?
Bir başka güncel tartışma da sonunda İsmet İnönü'nün Hitler'e benzetildiği polemiğe ilişkin...
Bu polemiği Başbakan Erdoğan'ı Hitler'e benzeten CHP Genel Başkanı Deniz Baykal başlattı.
Erdoğan da "Hitler arıyorsan CHP'nin eski Genel Başkanı İsmet İnönü'nün resimlerine bak" benzeri bir cevap verdi.
Bunun üzerine de Baykal CHP'sinin bütün ileri gelenleri ve ileri gidenleri, İnönü'nün büyüklüğünü hatırlatarak Erdoğan'ı gaflet, dalalet ve hatta hıyanetle suçladılar.

Kim Hitler'e benziyor

2'nci Abdülhamid'in cenazesinde imam "Merhumu nasıl bilirdiniz" diye sorunca, aralarında İttihat ve Terakkili nazırların da bulunduğu cemaat bir ağızdan "İyi bilirdik" diye seslenmişler... Bunun üzerine Sadrazam Talat Paşa "Madem iyi bilirdik, o zaman onu niye devirdik" diye söylenmiş ya...
Evet...
Bugünkü CHP'liler madem İsmet İnönü'yü bu kadar çok sevip beğeniyorlardı, o zaman onu niye Genel Başkanlıktan devirdiler?
Neden İsmet İnönü hayatının son döneminde CHP'den istifa etti?
Bu konuda söylenecek doğru sözün "Ne Erdoğan ne de İnönü Hitler'e benziyor" olması gerekmez mi?
Bir başka konuyu da Ertuğrul Özkök Hürriyet'te gündeme getirdi dün.
Şöyle yazmıştı:
-..."yandaş" denilen medya içinde, sayısı bir elin parmaklarını geçmeyen öyle bir kesim var ki, mesleğimiz adına gerçekten utanç duyuyorum. Tahmin ettiniz. Gammazları kastediyorum. Bir süredir eski gazetecilerle sohbet ediyorum. Acaba 27 Mayıs'tan önce mağdur olmuş, hatta hapse girmiş gazeteciler, Demokrat Parti yanlısı gazetecileri gammazlamışlar mı? Cadı avı başlatmışlar mı? Ben bir örneğini göremedim.

Sabıkalı gammazlar
Özkök göreceli genç ve deneyimsiz bir gazeteci olduğu için 1960'ı bilmemesi doğaldır.
Oysa gazetesinin başyazarı Oktay Ekşi'ye sorsaydı.
27 Mayıs darbesi ertesinde o zamanın gammazlarının "Bunlar Demokrat Parti yanlısı" gerekçesiyle mesela Ecvet Güresin'e, mesela Yılmaz Çetiner'e Ankara Gazeteciler Cemiyeti'nde neler yaptıklarını öğrenir ve dünkü yanlış bilgiye dayalı yazısını yazmazdı.
Ayrıca 28 Şubat post-modern darbesi sürecinde yönetimindeki Hürriyet'te kimlerin gammazlandığını veya andıçlandığını da hatırlatsaydı...
Galiba bu konuda Fehmi Koru'ya hak vermek durumundayım.
Ayamama deresini nehir zanneden çakma Buda'ların şimdi de gammaz listeleri yapmasına bu derenin suları bile dayanamaz, dere yeniden taşabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA