Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

FETÖ’cüleri ve 15 Temmuz’cuları ancak yargı belirleyebilir

Bazı medyalar da "Kötü haberler" üzerinden varlık sebeplerini oluştururlar. Bu dönemde kötü haberler en çok FETÖ tarafından üretildiği için, o medyalar da istemeseler bile FETÖ'cü olarak görülürler.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan nefret etmek üzere kurgulanan muhalefet anlayışı ise, 15 Temmuz darbe girişiminin ana hedefi Erdoğan'ı katletmek olduğu için istemeseler bile 15 Temmuz'cu olarak görülürler.
Kimin FETÖ'cü, kimin 15 Temmuz'cu olduğunu veya olmadığını ise yargının hassas terazisi belirleyecektir. Ne var ki yargının da uzun bir süre FETÖ'nün eline geçmiş olması yüzünden, bu terazinin hassasiyetine yeniden kavuşması zaman alacaktır.
Bu süre boyunca kimse kendisini savcı ya da yargıç olarak görmemeli ve hariçten yargının yerine geçmeye çalışmamalıdır.

Sapkınlığa alışığız
Bu arada kötü haberler üretmek ve algı operasyonları yapmakla görevli medyaları yönetenlerin bilmesi gereken bir gerçek var. Biz toplum olarak bu tür sapkınlıklara alışığız... Rahmetli Turan Güneş'in anlattığı olayı hep hatırlarım... 1950 seçimlerine gidilirken Kandıra'da bir Demokrat Partili "İsmet Paşa asker kaçağıdır" diye konuşmalar yapıyormuş. Turan Güneş bu kişiye "İsmet İnönü için hem paşa hem asker kaçağı diyorsun, olur mu böyle şey" diye sormuş. Adam da "Ne yapayım, İnönü'yü sevmiyorum. Bunu başka türlü nasıl anlatayım" diye cevap vermiş.

İyi ve kötü haber
Türkiye her alanda büyür ve kalkınırken kötü haberler bulmak konusunda sıkıntı çekenlere yardımcı olmak için "İyi-kötü" haberlere örnekler vermek istiyorum... İşte bunlardan ikisi:
Doktor- İyi ve kötü haberim var sizin için.
Hasta- İyi haber ne?
Doktor- Dünkü tahlillerinize göre 24 saat yaşayacaksınız.
Hasta- Kötü haber ne?
Doktor- Bunu size dün söylemeyi unuttum.

Sağlıklısın
Avukat- Bir kötü bir de iyi haberim var.
Müvekkil- Kötü haber ne?
Avukat- Cinayet mahallinde bulunan kanın size ait olduğu anlaşıldı.
Müvekkil- İyi haber ne?
Avukat- Kolesterolünüz 130'a düşmüş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA