Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Artık insanları burçlarıyla mı yargılayacağız?

Mutlaka size de rastlamıştır... Bazıları karşılarındaki insanları anlamak için tanışır tanışmaz "Burcunuz ne" diye sorarlar. Bunların bir bölümü aldıkları cevapla yetinmez ve "Yükseleniniz"i de anlamaya çalışırlar.

Sohbet vesilesi
Aslında burçlar üzerindeki çeşitlemeler, sohbetleri başlatmak için çok elverişlidir. Çapkın erkeklerin karşılarındaki genç kadınlarla içten diyalog kurmak için kullandıkları en yaygın yöntemdir burç yorumları... Çok fazla burç yorumlayanlar sonunda bunlarla ilgili takılmalarla da karşılaşabilirler.
Örneğin "Çok gerginsin, yoksa yay burcundan mısın" veya "Balık burcu bazıları açısından alık burcu olabilir" benzeri takılmalar gündeme gelebilir.

Uzman falcı
Ben burçlar üzerindeki uzmanlık denemelerini hiç ciddiye almazdım. Tıpkı falcılar gibi burç yorumcularını da gülümseyerek izlerdim. Falcılara ilişkin düşüncelerimi Yunan asıllı bir Amerikalı falcı değiştirdi. Bu falcı yıllar önce bizim evde konuğumuzdu. Bir ara telefon çaldı, açtım. Karşımda New York'tan arayan dünyanın en ünlü mankenlerinden biri vardı ve bizim falcıyı telefona istiyordu. Falcı uzun uzun konuştu bu mankenle. Meğer bu manken büyük bir moda evinin defilesine bu hafta çıkmasının uğursuzluk getirip getirmeyeceğini soruyormuş. Bu falcı hanım Reagan döneminde Beyaz Saray'ın da falcısıydı.

Tehlikeli burçlar
Dünkü haberleri okurken burçlar üzerindeki uzmanlık konusunun da hafife alınacak bir şey olmadığını anladım. Meğer FBI gelmiş geçmiş suçluların burçlarını tasnif ederek, "Tehlikeli Burçlar"ın listesini yapmış. Bu haberlere inanırsanız İkizler, Kova ve Aslan burçları en tehlikesiz burçlarmış. Teraziler cinayetleri keyif için değil zor durumlarda adaleti sağlamak için işlerlermiş. Başak burçlarının cinayetten çok dolandırıcılık konusunda sabıkaları varmış.

Yay en tehlikeli burç
Ben Kova burcunda olduğum için bu haberleri gülümseyerek okudum. Ama mesela Balık burcundan olsaydım, açıkçası kendimden ürkerdim.
Çünkü en garip ve korkutucu cinsten seri katiller bu gruptan çıkıyormuş... En tehlikeli burç olan Yay insanları mafya babalığı, uyuşturucu baronluğu, hatta devlet başkanlığı gibi akıl almaz konumlar elde edebiliyorlarmış... Mutlaka adlarını duyduğunuz suçluların çoğu Yay burcuymuş. (Pablo Escobar, Ted Budy, Lucky Luciano, Charles Manson ve hatta Stalin) Bu arada Akrep ve Yengeç burçlarının insanları da tehlikeliymişler. Evet... Çevrenizdeki insanların burçlarını bilmenizde galiba yarar vardır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA