Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Veliaht Muhammed bin Selman ne kadar kolay aklandı

Suudi savcının Kaşıkçı cinayeti ile ilgili olarak beş kişinin idamını isterken, bu arada Veliaht Muhammed bin Selman'ı aklamasına herhalde en fazla Muhammed bin Selman gülmüştür.

Muhammed bin Selman gülmüştür
Bu arada şunu da söylemeliyiz...
Veliaht Muhammed bin Selman'ın Kaşıkçı cinayetinin azmettireni olduğuna dair bizim de elimizde somut kanıtlar yok...
Ancak bu ülkede yakın geçmişte yaşananlar gözden geçirildiğinde, bu adamın izni ve haberi olmadan kimsenin devlet güçlerini harekete geçirip iki jetle İstanbul'a vurucu timleri göndermesi ve muhalif bir gazeteciyi öldürtmesi mümkün değil gibi görünüyor.

Kolaycı bir hukuk
Önce bu cinayeti reddedip, sonra kabullenen ve şimdi de Kaşıkçı'nın ölümüyle ilgili suçlanan 11 kişiden 5'i için idam cezası isteyen Suudi Arabistan'ın veliahda bağımlı yönetimi, hukuk ve adalet kavramlarını yerle bir etmiştir.
Kaşıkçı cinayetinde Suudilerin izlediği yol Amerika'da geçerli olabilseydi, mesela Kennedy cinayeti ertesinde kim bilir kaç kişi idam edilirdi...

Yerel işbirlikçi?
Gelelim Suudi savcının dün yaptığı açıklamalara... Savcının verdiği bilgiye göre, Suudi Arabistan Veliahdı Muhammed bin Selman'ın yakın danışmanları Suud el Kahtani'ye, Cemal Kaşıkçı'yı ülkeye döndürme emri verildi.
Ülkeye dönmesi sağlanamayınca öldürüldü. Ölüm emrini, İstanbul'a gönderilen ekibin başı verdi. Suudi savcı, "Kaşıkçı'nın cesedini teslim alan yerel işbirlikçinin görüntüsüne ulaştık" derken, cesedin dışarıda bir yerlere gömüldüğünü belirtti.
Savcıya göre Kaşıkçı öldürücü dozda ilaç ve boğuşma sebebiyle yaşamını yitirdi.

Çavuşoğlu'nun tepkisi
Suudi Arabistan savcısının açıklamalarına Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun seslendirdiği tepki, bizim düşüncelerimizi de yansıtıyor.
Bakan Çavuşoğlu, Suudi Arabistan'dan gelen son açıklamalara ilişkin olarak "Tatmin edici bulmadık. Cinayet önceden planlandı. Henüz cevaplanmamış bir soru var. Hunharca öldürülen Cemal Kaşıkçı'nın cesedi nerede?" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA