Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Görevden zaten ayrılan bir kişi görevinden azledilebilir mi?

Yurtta ve dünyada olup bitenleri anlamak için haber bültenlerinde dolaşırken, bu haberlerden bazılarının nasıl sonuçlanacaklarını merak ediyorsunuzdur. Örneğin, bugün Amerika Birleşik Devletleri'nde görevini Biden'a devrederek Beyaz Saray'dan ayrılan eski Başkan Donald Trump'ın başkanlık görevinden azledilmesini amaçlayan Senato oturumu başlıyor. Sanırım dünya anayasacıları için çarpıcı örnek olacak bir gündür bugün... Görevinden zaten ayrılmış olan bir kişinin görevinden azledilmesi girişimi, anayasa hukukçularına yeni ufuklar açacaktır.

Sansürcüler
Amerika'dan bize yansıyan iyiliklerden(!) bir tanesi de elektronik medya patronlarının uyguladıkları sansür değil midir? Bunların en çarpıcı son örneği ise, Diyarbakır'da HDP binası önünde dağa kaçırılan evlatlarının dönmelerini bekleyen annelere, Twitter'ın uyguladığı sansürdür. Daha önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu sansürleyenler, şimdi de Diyarbakır Anneleri'ne musallat oldular. Ne diyebiliriz ki? Allah layıklarını versin!
Dünün önemli gelişmesi, Muharrem İnce'nin nihayet beklenen açıklamayı yapmasıydı. Nitekim Muharrem İnce canlı yayında CHP'yi bombalayıp istifa edeceğini açıkladı! Muharrem İnce basın açıklamasında partiyle yolunu ayırdığını resmen duyurarak CHP'ye çok sert eleştirilerde bulundu...

'ABD'den demokrasi dilenenler'
"- Potansiyeline güvenmeyip dostlarına bel bağlayan tek ana muhalefet CHP'dir. CHP artık bir tabeladan ibaret. Kimlerle yolumu ayırıyorum? Bir, ABD'den demokrasi dilenenlerle yolumu ayırıyorum. Mustafa Kemal deyip, Mustafa Kemal Atatürk diyemeyenlerle yolumu ayırıyorum. Grup başkanvekilliği seçimini bile kaldırıp atamayla getiren bu yönetimle yollarımı ayırıyorum. CHP aday yapmayınca başka partiden gidip aday olup, bugün CHP'yi yönetenlerle yolumu ayırıyorum."

'Sahte CHP'liler'
"- Bugün sahte CHP'li olanlarla yolumu ayırıyorum. FETÖ'cüleri, Sorosçuları koruyanlarla yolumu ayırıyorum. Mavi Vatan'ı kavrayamayanlarla yolumu ayırıyorum. 'Türkiye maalesef Azerbaycan'a yardım etti' diyenlerle yolumu ayırıyorum. Bu arkadaşlardan ayrılıyorum. Yeni bir yola çıkıyoruz. Hedefimiz 50+1. Üçüncü bir seçenek, özgüveni yüksek Türkiye'ye 50+1'i getirecek olan 83 milyona girin koluma diyorum."

Önemli çarşamba
Haberleri izlerken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Buradan sesleniyorum; çarşamba günü Millete Sesleniş konuşmamı özellikle izlemenizi tavsiye ediyorum. Sizlere birçok güzellikleri orada takdim edeceğim" demesini de herhalde gözden kaçırmamışsınızdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA