Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Biden’ın Amerika’sına verilecek en iyi cevap, onlardan daha akılcı davranmaktır

Biden "Soykırım" dediği için sayısız yorum yapılıyor. Bu yorumlarda "Amaç Erdoğan'ı devirmek mi" ya da "Türkiye'yi gözden çıkardılar mı" benzeri sorulara da cevap aranıyor.
Oysa Türk-Amerikan ittifakının oluşturulduğu soğuk savaş yıllarından bu yana, Amerikan başkanları benzer densizliği defalarca tekrarladılar. Daha ötesi olabilir mi? Johnson mektubunda "Sovyetler size saldırırsa sadece izleriz" benzeri sözler de söylenmişti. 12 Eylül darbesinin "Bizim çocuklar tarafından yapılmış" diye yorumlandığı Beyaz Saray'ın patronu Başkan Reagan da "Soykırım" dememiş miydi?

Görgüsüzler
Yani Biden'ın amacını ne kadar uğraşırsak uğraşalım tam anlayamayız. Çünkü bunlar Yeni Dünya'nın görgüsüz hacıağalarıdır. Kendi çıkar hesapları ötesinde fazla şeylere bakmazlar. Kalp kırmak vazgeçilmez âdetleridir. Şehirlere nükleer bomba atıp yüz binlerce insanı katlettikleri zaman, muzaffer gülücükler atarlar.

Ne biçim müttefik
Bu durumda bunların üslerini kapatmak ya da başka türlü zecri tedbirler almak pek bir şey sağlamaz. Yıllardır FETÖ'yü beslemekten ya da PKK'ya silah ve para vermekten hiç vazgeçtiler mi? Yani sorun Biden değil, bunların tümü sorunludur.

Dostlarımız farklıdır
Söz konusu gerçeklerin ışığında yapmamız gereken, akılcı davranmaktır. Birincisi bunlara uyup birileriyle asla düşman olmayacağız. Şu anda Rusya'yla kurduğumuz dostluk çok değerlidir. Aynı şekilde Çin'le ilişkilerimizi de geliştirmeliyiz. Venezuela'yı asla yalnız bırakmayalım ve Küba'yla daima dost kalalım. Ayrıca ilişkilerde üst akıl arıyorsak bunu Amerika'da değil İngiltere'de bulmaya çalışalım.
Bunların Türkiye'yi hedef alan derin devletinin başına Biden kadar taş düşsün...

Bu köşe yazısını aşağıdaki linke tıklayarak sesli bir şekilde dinleyebilirsiniz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA