Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Şimdi doğru yerdeyiz

Deneyerek ve gelişerek ilerlemeyi seçti Abdullah Avcı... Geniş kadrosuna yetenek öncelikli oyuncuları seçti. Tecrübeli ve disiplinli, örnek olabilecek karakterle de çevrelerini donattı. Avusturya'daki hazırlık serisinin peşine takılan Portekiz sınavı, bu millilerin aynı zamanda "rüştünü" de ispat edecekleri maç haline geldi. Avrupa Şampiyonası'nda da ses getirmeye hazırlanan Portekiz için de bu maç ayrıca önemliydi. Onlar da tartıda kendilerini görecek, eksik-gedik tespiti yapacaklardı.
Maçı Antalya'da, Gloria Golf Otel'de, pro lisans kursundaki yeni nesil teknik adamlarımızla birlikte izleme şansını da elde ettik. Bir yandan önde giden takımımızın heyecanı, öte tarafta futbolumuzu emanet edeceğimiz, her biri geçmişin ünlü oyuncuları olan, elit bir tabaka.
Böyle durumda kendi fikrinizin yandaşını, birbirleri arasında yaptıkları yorumlarda arıyorsunuz. Ama ne gezer? Eğitmenleri defansif ve ofansif analiz ödevi vermiş... Defansı alanlar boyuna yazıyor... Hücumu analiz edecekler ise ellerindeki kalemleri bıraktılar. Çünkü öyle bir organizasyonumuz olmadığı-olamadığı için, analiz kırıntısı bile gelmiyor görüntülerden.
Hamit ile Ronaldo'yu çarpıştırma, iki büyük oyuncunun, maç içindeki ikinci maçı bize seyrettirmelerinin nedeni. Mehmet Topal'ın üçüncü stoper yapılması ile birlikte, hızlı hücumculara karşı, kalabalık setimizi de oluşturduk. Arda'nın bilindik sol açık görevi sona ermiş gözüküyor. Forvetin arkasında serbest oyuncu. Daha doğru her yer görev alanı olmuş genç yıldızımızın.
Bir yorum geliyor 70'lerde... "Belki de hazırlık maçlarını en ciddi oynayan tek milli takım bu" deniyor. Haklı bir görüş... Devre bittiğinde ise, Portekiz'in kaçanları karamsar yapmıştı herkesi; "Şansımız iyi. Bir gol bizi bozardı." Görevi ofsayta düşmek gibi algılanan Burak oyundan alınırken, hissiyatı yansıyor salona; "Morali iyi değil, golleri Umut attı, Abdullah Hoca'ya yeni mesai çıktı." Yeni bir yola çıkarken, bu galibiyetin önemi, hem Abdullah Avcı, hem oyuncularının kendilerine olan güvenin gelişmesi... Yapabileceklerine belki inanıyorlardı, ama şimdi gördüler. Bundan sonra daha güvenli, daha bilerek oynayacaklar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA