Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YENİ BAKIŞ MEVLÜT YENİ (AKDENİZ)

Manşetlerle haftaya bakış

Sadece Antalya'ya mahsus olmayan ama en çok Antalya'yı ilgilendiren 2B arazileri konusunun en büyük takipçisi ilk günden itibaren hep Sabah Akdeniz oldu...
Bu konuda tüm gelişmeleri, vatandaşın isteklerini, yetkililerin açıklamalarını, yeni yönetmelik ve yasaları kamuoyuna duyurduk.
Rayiç bedellerdeki indirimler, vatandaş eylemleri ve Ankara'daki gelişmeler de hep Sabah Akdeniz'de yer aldı...
2B konusu geçen hafta boyunca da birçok kez Sabah Akdeniz'in haberlerine yansıdı.
Perşembe günü 2B hak sahiplerinin yaptığı eylem ise Cuma günü Sabah Akdeniz'in manşetindeydi.
Başlık '2B eyleminin dozu kaçtı' şeklindeydi...
Aksu'da Antalya-Alanya yolunda trafiği kesen grubun, yolun açılmasını isteyen araç sürücülerine saldırması, bazı araçları taşlamaları ve tek suçları o yoldan geçmek olan insanları mağdur etmeleri, gerçekten de eylemlerde dozun kaçtığının göstergesiydi...
Hak aramak herkesin hakkı, tabii ki haklı olduklarına inanıyorlarsa görüşlerini açıklamalılar...
Ama hak aramak, iki günde bir yol kesmek, binlerce kişiyi mağdur etmek olmamalı... Bu eylemler nedeniyle işlerine geç kalan, uçaklarını kaçıran, bir de bunun üstüne araçları darp edilen insanların ne suçu olabilir ki?..
Bence 2B arazi sahipleri, haklı olduklarına inandıkları konuda, haksız konuma düşüyor... Boşu boşuna vatandaşlardan tepki görüyor... Sıkıntılarını yetkililere anlatma konusunda başka bir yol bulmalılar... Konuyla hiç alakası olmayan, hiçbir suçu olmayan binlerce insanı mağdur etmek, hak savaşına yakışmıyor...
Geçen hafta 2B dışında Sabah Akdeniz'in manşetlerinde özel ve önemli haberler vardı...
Pazartesi günü Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in EXPO 2016'nın yapılacağı alanda iş makinesiyle ilk yıkımları gerçekleştirmesi 'EXPO'nun startı Bakan Eker'den başlığıyla Sabah Akdeniz'in manşeti oldu.
Salı günü manşetimiz Isparta'dan geldi. Isparta Belediyesi ise Vakıflar Bölge Müdürlüğü arasındaki cami tuvaleti tartışmasının ulaştığı noktayı 'Belediye camiyi susuz bıraktı' manşetinde işledik.
Antalya Emniyet Müdürü'nün Sabah Akdeniz'i ziyaretinde yaptığı açıklamalar, 'Güven Timleri güven veriyor' başlığıyla Çarşamba gününün manşeti oldu.
Perşembe gününün manşeti ise gerçekten çok ilginçti. Eğlence mekanlarının Tütün Kontrol Kurulu'nun denetimlerinden kurtulmak için bulduğu yolları, 'Erken ihbar et, dumanı tüttür' başlıklı ayrıntılı haberle manşetteydi.
Cumartesi günü ise Antalya'da eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler manşet oldu.
Dünyanın dört bir yanından eğitim için gelen bin 872 konuğumuzun haberi, 'Antalya eğitimde dünya kenti oldu' başlığıyla manşet oldu.
Pazar günü ise Antalya'daki sürücülere bir uyarı vardı manşette.
Artık hız cezalarının adreslere tebliğ edileceğini ve günün her anında radarlı kontrollerin devam ettiğini 'Dikkat 24 saat radar var' manşetinde işledik...
Bir haftayı daha Sabah Akdeniz'in bu manşetleriyle geride bıraktık...
Tüm okurlarımıza mutlu, sağlıklı ve başarılı günler haftalar diliyorum...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA