Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YENİ BAKIŞ MEVLÜT YENİ (AKDENİZ)

Objektif ve doğru haberin merkezi!

Temmuz ayının geride kalan ikinci haftasında ekip arkadaşlarım her zaman olduğu gibi yine doğru ve tarafsız bölge haberciliği adına güzel ve başarılı işler çıkardı.
Sabah Akdeniz ailesi olarak bölge haberciliği adına yoğun bir hafta yaşadık. Gelin isterseniz birlikte bu haberlere birlikte göz atalım.
Haftaya engelli okurlarımızı çok yakından ilgilendiren 'Şikayetçiyiz!'manşetiyle başladık.
Engelli kullanımına uygun olmayan toplu ulaşım araçlarının trafikten men edilmesi için verilen süre dolmuştu. Kriterlere uymayan araçların trafiğe çıkmaması için elbette ilgili kurumlara şikayet edilmesi gerekiyor. Sabah Akdeniz olarak engellilerimizi önemsiyoruz ve buradan daha sıkı denetimler yapılması için bir kez daha yetkilileri uyarıyoruz.
Salı günü ise; 'O altın kemer baba mirası' manşetiyle huzurlarınızdaydık. Rahmetli başpehlivan Recep Gürbüz'un oğlu Antalya'nın gururu Ali Gürbüz üst üste 3 yıl kazandığı Kırkpınar başpehlivanlığı başarısıyla aynı zamanda altın kemerin de ebedi sahibi olarak Antalya'ya dönmüştü. İki yaşında kaybettiği başpehlivan babasının vasiyetini de yerine getirip altın kemerin ebedi sahibi olan Ali Gürbüz, memleketinde ve baba ocağında büyük coşkuyla karşılandı, biz de coşkuya ortak olduk.
Geride bıraktığımız Çarşamba günü ise manşetimize Alanya'yı taşıdık. 'Tarihi kaleye tanıtım şoku' başlığı ile verdiğimiz haberde, Alanya'nın Demirtaş beldesi sınırları içinde bulunan ve 5 yıl önce restorasyondan geçirilen tarihi Syedra kalesine tanıtım eksikliği yüzünden az sayıda ziyaretçi gittiğini gündeme getirerek yetkililerin tarihi değerlerimizin tanıtımına daha fazla önem verilmesini istedik.
Perşembe manşetimiz ise yine turizm sektörümüzü yakından ilgilendiriyordu. 'Turizm kazaları eğitim dinlemedi' başlığı ile gündeme taşıdığımız bu önemli haberle, Turizm şoförlerine verilen eğitimlerin kaza oranlarını sadece yüzde 5 düşürebildiğini, bilinçsizlik sürdükçe eğitimin işe yaramayacağı görüşlerini sayfalarımıza taşıdık. Turizm kazaları konusunda ilgili makamların ciddi tedbirler alması gerektiğini buradan bir kez daha iletmek istiyoruz.
Haftanın son mesai günü Cuma manşetimiz ise siyaset dünyasında bomba etkisi yarattı.
CHP'den Antalya Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan eski başkan ve milletvekili Bekir Kumbul'un Sabah Akdeniz'e verdiği özel röportajda mevcut CHP'li başkan Mustafa Akaydın'a yönelttiği ağır eleştirileri sayfalarımıza taşıdık. 'Hoca gerdikçe kent kaybediyor' diyen Büyükşehir eski Belediye Başkanı Dr. Bekir Kumbul'un bu sözünü manşete taşıdık. Başkan Akaydın'ın merkezi yönetimle kavgalı olması yüzünden Antalya'nın kaybettiğini söyleyen Kumbul'un bu sert sözlerine bakalım parti ve muhatabı Akaydın ne diyecek?
Elbette gelirse cevaplar onu da bu hafta sizlerle paylaşırız.
Haftanın ilk tatil günü Cumartesi geldiğinde 'Alo Gıda Hattı iyi iş görüyor' manşetiyle sağlığımızı yakından ilgilendiren önemli bir konuyu gündeme taşıdık. Alo 174 Gıda Hattı'na gelen ihbarların sayısının her geçen gün artması son derece önemlidir. Gıda denetimleri sıklaştıkça da işyerleri kendini düzeltiyor. İnsan sağlığını ilgilendiren her konuda duyarlılığımız sürecektir.
Haftanın sonunda Pazar günü ise, 'CHP'li Sapan'a ağır eleştiri' başlığı altında, Milletvekili Yıldıray Sapan'ın Başbakan Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın adını kullanarak, terbiye sınırlarını aşan twit'ine gelen sert tepkileri haberleştirdik.
Bu konu bu hafta da çok konuşulacak gibi görünüyor.
Kendi adımıza içi özel ve güzel haberlerle dolu bir haftayı daha geride bırakıp yeni bir haftaya merhaba derken Sabah Akdeniz'in yayın politikasını siz değerli okurlarımızla birlikte belirleyip birlikte ilerlediğimizi, sizlerden gelecek her türlü görüş ve önerilerin bizim için çok değerli olduğunu bir kez daha altını çizerek mutlu haftalar diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA