Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YENİ BAKIŞ MEVLÜT YENİ (AKDENİZ)

Bölgeden yansıyanlar

SABAH Akdeniz olarak Batı Akdeniz bölgesinden yansıyanları siz okurlarımızla paylaşmaya devam ediyoruz.
Her hafta olduğu gibi geçen hafta da hem üzücü hem sevindirici haberlerle sayfalarımızda buluştuk sizlerle Gün, gün öne çıkardığımız haberlere bakacak olursak; Pazartesi günü "Batı Akdeniz'in alevle imtihanı" başlığı altında üzücü bir haberi paylaştık okurlarımızla.
Batı Akdeniz Bölgesi en doğusundan en batısına kadar 4 merkezde çıkan orman yangınları ile boğuşmuştu ve rüzgar nedeniyle güçlükle söndürebilmişti çünkü.
Salı günü Isparta'dan gelen bir haberle huzurlarınızdaydık.
Haber Isparta'dandı ama bölgenin diğer kentleri için de geçerliydi. "Kurs bahane para şahane" başlığı ile Isparta İŞKUR Müdürü'nün, işsizlerin birçoğunun kolay para hevesinde olduğu ve kurslara meslek öğrenmek için değil kurs parası almak için katıldığı yolundaki açıklamalarını haberleştirdik.
Çarşamba "Söylem çok çözüm yok" başlıklı haberimizle Antalya'daki çevreciler birçok yerde doğa savaşı yürütürken Prof. Dr. Neyişçi'den gelen eleştirileri haberleştirdi. Neyişçi, çevrecilerin stratejisi olmayan, çözüm üretip önermeyen, aynı söylemlerine tepki gösteriyordu haberimizde.
Perşembe ise bizleri çok sevindiren bir haberi öne çıkardık. "Köy çocukları SBS şampiyonu" başlığıyla verdiğimiz haberle Korkuteli Tatköy Ramazan Karabağır Ortaokulu'nun SBS'de büyük başarı elde ettiğini ve yerleştirmede yüzde 95'e ulaşan okulun, ek yerleştirmede yüzde 100'ü hedeflediğini duyurduk.
Cuma'ya geldiğimizde "Mavi Bayrakta kayıp sürüyor" haberi yer aldı menşetimizde.
Dünya Mavi Bayrak şampiyonu Antalya'da, sezon ortası denetimleriyle 5 plajın Mavi Bayrağının iptal edilmesini taşıdık sayfalarımıza.
Cumartesi yine üzücü bir haberle çıktık huzurlarınıza. "Bizim halının durumu kötü" başlığıyla verdiğimiz haberimizde, merkez kurularak sertifikalı üretime başlayan Döşemealtı halılarının, yeterli sipariş gelmediği yine can çekişmekte olduğunu duyurduk.
Haftanın son gününde ise 2012 yılının açıklanan iç turizmle ilgili rakamları paylaştık. "Yerli turistin tercihi Kemer" başlıklı haberimizde Antalya'da 2012'de 2.6 milyon yerli turistin konakladığını ve Türkiye çapında iç pazarın liderinin Kemer olduğunu işledik.
Haberimizin asıl ilginç olan yanı ise Antalya'nın 3 ilçesinin yerli turistin gözdesi olarak bilinen Bodrum'u geride bıraktığının ortaya çıkmasıydı.
Güzel ve özel haberlerle geçecek mutlu bir hafta diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA