Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NUR ÇİNTAY

Donduğumuza değsin!

Geçen hafta iliğimizi, kemiğimizi ısıtalım demiştik. Bu haftaysa tam tersini yapalım, bavula en kalınları koyalım. İyice değişen iklim yüzünden giderek kuvvetini de masalsı atmosferini de kaybeden kışın azami keyfini süreceğimiz yerlere uzanalım...

En büyüleyici, en imrendirici kış tatili fotoğrafları hangi yöreden çıkar? Lapland'ın ilk üçe gireceği garanti. Bambaşka bir coğrafya, hayallere layık bir macera... Ne kadar donsanız da acımayacak!
Güzelim Haskilerin sürdüğü kızaklarla kaç kar manzarası yarışabilir? Buzlarda yüzmenin ötesine kaç heyecan geçebilir? Bir ren geyiği formuyla kaç tasarımcı aşık atabilir? Igloo'lardaki uykuyla kaç tatlı rüya baş edebilir?
THY'nin direkt seferleriyle Helsinki ve Roavniemi'ye götüren, Noel Baba'nın köyü Santa Klaus gezisini de programa dahil eden dört günlük turların fiyatı çok korkutucu değil sanki. Hadi inşallah.

KARKLA KAPLI MASAL KASABALAR
VAL D'ISERE: Fransa'da yine Alplerdeyiz. Sadece karıyla değil güzelliğiyle öne çıkan kasabasıyla da namlı burası. Sezonu uzun, mayısa kadar idare ediyor, etraftaki dağ evi konseptli oteller fotoğraf için gayet verimli oluyor.
MERIBEL: Fransa'nın Trois Vallees kayak bölgesinin merkezi, aynı zamanda alabildiğine eğlencenin de göbeği. Müziğin volume'u öğle saatlerinde yükseliyor, geceler bitmiyor. Çoluk çocuklulara değil de partilemek isteyenlere göre tam.
DAVOS: Çoğumuz adını siyasetten öğrendiysek de İsviçre'nin popüler kayak merkezlerinden burası. Kilometrelerce kesilmeden, ormanların içinden uzayıp manzaranın keyfini sürdüren pistleri var. Kasabadaki restoran ve dükkânlar da oyalanmalık. Kars Doğu'nun benim için tektaşı burası. Ruslardan kalma yapılar gerçekten etkileyici. Mazlum Ağa hamamı, ilan alır gibi olacak ama daha marshmallow modası yokken bayıldığımız çocukluk arkadaşımız Çokomel adeta. Ani antik şehri nefes kesici... Baharda karlar eridikten sonra tüm detaylarıyla görmek de çok güzeldir eminim ama karlar altındaykenki o efsunlu hal de teslim alıyor. Tamamen donmuş Çıldır gölü, eylemi emretmese de rahatça çıldırır insan zevkten. Atalay'ın Yeri'nde sazan yemek, sobanın üstünde ekmek kızartmak buranın olmadan olmazı... Kars'ta tek bir yemek hakkınız varsa, o kaz ama. Ayaz Restaurant'ta ve Kars Kaz Evi'nde çok iyi yapıyorlar. Haşıl ve yaprak mantılarından tatma imkânı da olursa ne âlâ.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA