Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

En zorlu yarış 10’uncu yılında

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu ve Türkiye Motosiklet Federasyonu desteğiyle düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek, dünyanın ise en büyük ve zorlu yarışlarından biri olan TransAnatolia Rally Raid, Covid-19 salgını sürecinde bu yılın ilk yarışı olmaya hazırlanıyor. TransAnatolia'nın 10'uncu yılı olması nedeniyle İstanbul'dan başlayacak yeni rota; Bolu Abant, Haymana ve Karadağ'a kadar devam edecek ve aynı şekilde dönüş rotasıyla Şile'de son bulacak. TransAnatolia Rally Raid'in 15-22 Ağustos 2020 tarihleri arasında gerçekleşeceğini belirten, TransAnatolia Genel Koordinatörü Burak Büyükpınar, yeni rotanın 2 bin 300 km olacağını söyledi. Büyükpınar, şunları anlattı: "Covid-19 salgını nedeniyle uluslararası birçok spor organizasyonu da bu süreçte iptal oldu veya ertelendi. TransAnatolia bu anlamda salgın sürecinde gerçekleşecek uluslararası ilk spor organizasyonu olacak. Açıkladığımız ilk rotayı bu yıl gerçekleştiremeyeceğiz çünkü alınan önlemler çerçevesinde kamp alanlarında ve otel konaklamalarında olağanüstü hijyen koşullarının sağlanması gerekiyor. İşte bu nedenle rotamızı kısaltmamız hem de aynı alanı iki kez kullanmamız gerekiyordu. Yeni rotamız İstanbul'dan başlayıp Karadağ'a kadar devam edecek ve dönüşte Şile'de son bulacak" dedi. TransAnatolia'ya olan ilgiden de söz eden Büyükpınar, "Olağanüstü günler yaşadığımız dönemde bizi çok mutlu eden yarışmacı kayıtlarımız var. Motosiklet kategorisinde Dakar yarışçılarından Fransız Xavier de Soultrait, RedBull pilotu Fransız Chapelliere Camille, İngiliz Richard Kaye ve Stephen Lloyd, yine Dakar yarışçısı Fransız Adrien Van Beveren ve Yamaha pilotu İngiliz Nicholas Giles gibi isimler kayıtlarını yaptırdı" dedi. 4x4 otomobil, kamyon, motosiklet, SSV ve ATV kategorilerinde yarışılan TransAnatolia, zorlayıcı parkurlar, özel etaplarla yarışçılara macera dolu günler yaşatacak. Geçen sene 84 olan start sayısının bu yıl 100-120 arasında olması bekleniyor.

EKONOMİYE KATKISI BÜYÜK

TransAnatolia gibi uluslararası yarışların ekonomiye katkısı 2-5 milyon euro aralığında oluyor. Bu katkı yabancı yarışçıların kayıt bedelleri, konaklama, transfer, yakıt ve ülke içinde gerçekleştirdikleri harcamalar şeklinde oluşuyor. Yaklaşık 500-600 kişinin (yarışmacı, misafir, basın, organizasyon ekibi) dahil olduğu TransAnatolia bu anlamda oldukça kapsamlı bir spor organizasyonu.

10 yıldır düzenleniyor



2010 yılında kurulan TransAnatolia Rally Raid, Türkiye'de her yıl düzenlenen bir ralli. Yarışta enduro sınıfı arazi motorsikletleri, 4x4 arazi araçları, kamyon, ATV, SSV ve Buggy adı verilen çöl yarışları için geliştirilmiş özel yarış araçları, ayrı klasmanlarda ve yol dışı etaplarda yarışmakta. TransAnatolia, kısa sayılabilecek bir süre içinde dünyanın en iyi ralli raid yarışlarından biri olarak anılmaya başlandı. Öyle ki söz konusu ralli dünya standartlarında yol notları sunmakta. Ayrıca yarışmacılar kesintisiz bir şekilde çalışmakta olan uydu takip sistemiyle izleniyor. Uydu takibiyle birlikte çeşitli aktif ve pasif güvenlik tedbirleri ise mümkün olan en üst düzeyde sağlanıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA