Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Bayiye gitmeden online otomobil alma dönemi

Pandemi tüketicilerin ulaşım alışkanlarını değiştirdi. Toplu taşıma yerine bireysel otomobile yönelenlerin sayısı artmaya başladı. Son olarak filo kiralama şirketi LeasePlan'ın ikinci el araç satış ve uzun dönem kiralama platformu CarNext.com tarafından yapılan anket, bu değişimi gözler önüne serdi.
Ağustos ayında gerçekleştirilen çalışmaya; Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, Portekiz ve İspanya olmak üzere altı ülkeden 25-50 yaş aralığında olan toplamda 3 bin kişi katıldı. Çalışma kapsamında tüketicilerin ulaşım alışkanlıklarında yaşanan değişim mercek altına alındı. Bu kapsamda katılımcıların yüzde 81'i pandemi nedeniyle toplu taşıma yerine otomobil kullanma olasılığının daha yüksek olduğunu belirtti.
Anketin bir diğer önemli sonucunu da tatil planı yapan kullanıcıların tercih ettiği ulaşım aracı oluşturdu. Bu yıl tatil planları yapanların yüzde 84'ü uçak yerine otomobil kullanmayı düşündüğünü ifade etti. Araştırma tüketicilerin araç çağırma ve araç paylaşım çözümlerine bu süreçte sıcak bakmadığını da gözler önüne serdi. Ankete katılanların yüzde 60'ı bu tür hizmetleri kullanırken güvensiz hissettiklerini açıkladı.
Ayrıca insanların üçte biri bir sonraki otomobilini çevrimiçi yani online olarak satın almayı düşünüyor. Araştırmaya göre 14 gün para iade garantisi sunulması halinde ise bu oranın yüzde 50'ye ve tam bir bakım geçmişi ile mekanik kontroller sağlanması halinde ise yüzde 65'e yükseleceği de ortaya çıktı.
Salgın sırasında e-ticarete doğru bir yönelme oldu. Görünüşe göre online otomobil satın alma sadece geçici bir eğilim değil, aynı zamanda yeni normalin önemli bir parçası ve yapısal bir değişim.



Rolls-Royce Ghost yenilendi

Rolls-Royce markasının yüzyılı aşan tarihindeki en başarılı modeli olan Ghost, baştan aşağı yenilendi. Mühendisler yeni nesil Ghost'u tasarlarken müşterilerin günümüzde değişen ihtiyaçlarını göz önüne aldı. Teknolojik açıdan şimdiye kadar en gelişmiş Rolls-Royce modeli olan ikinci nesil Ghost'da şu özellikler bulunuyor:
"600 metreden fazla aydınlatma mesafesine sahip LED ve lazer farlar, gündüz ve gece görüşlerinde vahşi yaşam ve yaya uyarısı odaklı görme yardımı, uyanık kalma asistanı, 360 derece ve helikopter görüşüne sahip dört kameralı sistem, aktif seyir kontrolü, çarpışma uyarısı, çapraz trafik uyarısı, şeritten ayrılma ve şerit değiştirme uyarısı, endüstri lideri 7x3 boyutlarındaki yüksek çözünürlüklü baş üstü ekran, kablosuz bağlantı noktası, park asistanı, son teknoloji navigasyon ve eğlence sistemleri..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA