Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Mantalite kötüyse...

Kupa maçı özellikle büyük takımlar için hele hele sezon sonu, tatil öncesiyse maalesef angarya olarak görülüyor. Gaziantep Belediye, Beşiktaş ve Trabzonspor'dan toplam 4 puan aldı. Fenerbahçe de kupada ikide sıfır çekti.
Kosantrasyon problemi evet... Kupa maçı, ona da evet... Her şeye rağmen çok "Hayır" var. Ligi ve kupayı birlikte götürebilecek bir kadro genişliği Fenerbahçe'de... Rakip Buca'ya da "Kümede mi kalsam, kupaya mı asılsam?" diye sorsan "Kümede kalayım" der. Yani rakibin konsantrasyonunda da problem olması lazım.

BUCA'DAN İKİ MAÇTA 5 GOL
Fenerbahçe'nin sağ beki Türk Milli Takımı'nın sağ beki. Stoperleri, milli takımlarının (Uruguay ve Nijerya) kaptanları. Sol bek Brezilya Milli Takımı oyuncusu. Önlerindeki ikili Cristian ve Selçuk savunma yönleri güçlü oyuncular. Bir de kaleci 7 yaptı. Rakip Buca'nın ligde 17 maçta 9 golü bulunuyor. Ligde ve kupadaki iki maçta Fenerbahçe'ye 5 gol atmış.
Fenerbahçe, risk alıp çok hücum yapıyor ve bol pozisyon üretiyor diyelim; ki o da yok. 7 savunmacıyla bu kadar pozisyon verilmez. Dün savunmanın dördü birden hayatlarında hiç defans oynamamışçasına kolay çalım yediler, arkaya kolay adam kaçırdılar ve fizik olarak da çok kötülerdi. Lugano inanılmaz kötü geçirdiği ilk yarının son maçında en kötü günündeydi. Buca'nın santrforu Manucho her pozisyonda üstünlük sağladı ona.
Tabii bunu bireysel anlamda yıkmamak lazım. Kötü top oynadı Fenerbahçe. Aykut Kocaman'ın kafasında Sivas maçındaki coşkudan dolayı kalan soru işareti bence tamamen kalkmalı. Oyunun özellikle son yarım saatinde Niang ve Semih'i yan yana oynatarak, daha sonra Uğur'u da sokarak risk aldı ama bu kez oyun tamamen Buca'nın lehine döndü. Fenerbahçe savunmasının veya Buca savunmasının uzaklaştırdığı topların hepsi kalabalık Buca orta sahasına geldi. Oyunun sonlarında aslında zorlanmadan galip geldiler.
Dünden çıkarılması gereken çok önemli dersler var. En önemlisi, güvenle ilgili. Kararı da Aykut Kocaman verecek. Fenerbahçe'nin dün kötü olmasının en büyük sebebi mantalitede. Mantalite iyi olmayınca ne fizik kalır ne de taktik anlayış.
Özgür Yankaya'ya dikkat! İki yıldır izliyorum. Mükemmel bir hakem.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA