Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Kalite farkı tabelada

Trabzonspor'un da, Benfica'nın da ortak özelliği iyi hazırlanmadan böylesine ciddi bir maçı oynamak durumunda olmaları. Bu tarihte fizik açıdan % 100 hazır olmak mümkün değil. Üstelik iki takımın da kadroları yenileniyor. Fakat bir gerçek var ki; Benfica takımının oyuncularının kalitesi, Trabzonsporlu oyuncuların kalitesinden daha yüksek.
Trabzonspor ilk kornerini 78'de attı.
Rakibe bol pozisyon verdi. Buna rağmen oyunun son dakikasında golü bulma şansı yakaladı. 2- 1'i yakalasa rövanş için avantajlı bir skor olabilirdi.

BENFİCA RİSKLİ TAKIM
Benfica'nın günümüz Avrupa futbolundan farklı bir özelliği var. Çift forvet oynuyorlar: Cardozo ve Saviola... Bir de savunması iyi olmayan Aimar var. Benfica, bu yapısıyla savunmayla hücum arasını çok dar tutmak ve çok çabuk skor yakalamak zorunda. Orta sahalarında zaman zaman boşluk verdikleri için, dün de olduğu gibi çizgi halinde ofsayt taktiği yapıyorlar.
Trabzonspor, bu tuzağa 4-5 kez düştü. Ama 3-4 kez de son paslarda pasın şiddetinde hata oldu. Zaten Benfica Teknik Direktörü Jorge Jesus da ilk golden sonra Aimar'ı çıkarıp Standart Liege'den yeni transfer Axel Witsel'i savunmanın önüne alarak orta sahayı tutmak istedi.
Riskli oynayan, iyi futbolculardan oluşan, çok iyi bir takım olma adayı Benfica. Ama daha hazır değil.
Trabzonspor ise iyi futbol oynamadı. Trabzonspor ile ilgili sadece yeni transferlerin kalitesini konuşabiliriz belki. Tabii; yenileri bir maçta, üstelik Benfica gibi zor bir deplasmanın ardından yorumlamak da çok kolay değil. Geçen seneki oyun yapısına benzer bir yapıda oynayan Trabzonspor'da yenilerin ilk maç itibarıyla faydalı olacaklarını düşünüyorum. Fakat bir gerçek var ki; Portekiz Ligi'nin ikincisiyle Türkiye Ligi'nin ikincisi arasında ciddi bir kalite farkı var.
Haftaya İstanbul'da oynanacak rövanşta Trabzonspor'un işi kolay değil. Tur zor ama rövanşın da bol pozisyonlu geçeceğini tahmin ediyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA