Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Favorisi olmayan maç

Dünkü karşılaşma öncesi maç için yapılan tahminlerde ağırlık beraberlik üzerineydi. Hakikatten de maçtan önceki futbol sohbetlerinde favorisi olmayan bir maç olduğu görülüyordu. Sahadaki futbola baktığımızda oyunun genelinde ev sahibi takım Bursa biraz daha maçı kazanmaya yakın olan taraftı. Ama çok açık bir farkla değil! Özellikle karşılaşmanın 25. dakikasından attıkları değil, yedikleri gole kadar. Çünkü attıkları gole kadar baskılı futbol oynadılar ve en sonunda Sestak ile golü buldular. Golden sonra da Trabzonspor'u savunmada az adamla yakalamalarına rağmen özellikle son paslardaki başarısızlıktan ikinci golü bulamadılar. Yine bu hücumlardan birinde yapılan top kaybıyla kontratak yediler. Sonrasında Serdar Aziz'in hatalı pasıyla Burak Yılmaz pozisyon yakaladı ve kazanılan penaltıyı (Bence aynı zamanda kırmızı karttı) da gole çevirdi.

BURSA'NIN ÖZGÜVENİ KALMAMIŞ
İki takım da maç içinde zaman zaman birbirine üstünlük kurdu. Karşılaşmanın ilk 20 dakikasında Trabzonspor, 20. dakika ile 71 arası Bursaspor baskılı oynayan taraftı. 71. dakika ile 90 arası ise maç ortadaydı.
Bursaspor'un en büyük problemi özgüvenlerini kaybetmişler. Evlerindeki Beşiktaş ve deplasmandaki Galatasaray maçlarını kaybetmeleri dünkü maça da yansımıştı. Dün de oyun ve skor avantajı gelmesine rağmen puan kaybettiler.
Trabzon takımı için ne fiziksel ne de psikolojik olarak kolay bir maç değildi. Özellikle CSKA Moskova maçından sonra böyle bir karşılaşma oynamak kolay değil. Ama Trabzonspor bu kadar negatifliğe rağmen en azından kaybetmedi.
Süleyman Abay'ın penaltı pozisyonunda kırmızı göstermesi gerekiyordu. Ama bu pozisyon dışında çok iyi maç yönetti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA