Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ESİN KÜÇÜKTEPEPINAR

İçmişiz be güzelim!

Sinemada bir tür altında istiflenebilecek Las Vegas maceralarının en yenisi Felekten Bir Gece bu hafta vizyonumuzda. Gerçi yaş ve sınıf olarak ortalarda gezinen dört kafadarın bekarlığa veda partisi vesilesiyle ipleri koparmaya gittikleri Vegas'taki ilk manzara patlayarak gökyüzüne yükselen dev fıskiyeler olunca 'erkek kaçamağı' üzerine yeni bir şey göremeyeceğimiz anlaşılıyor.
Her erkeğin ruhunda saklı şapşal oğlan çocuğunu kucaklayan tavrıyla film, yer yer komik, ama erkeğin kendisini görmek istediği nokta itibariyle traji komik.
Filmin 'akşamdan kalma' manasındaki orijinal adının hakını vermek üzere öncesinde yapılanları ve sonrasını bunları hatırlamama hakkını elde tutuyor. İçlerindeki hayvanı koyverip sonra da türlü belaya bulaştıktan sonra koşarak 'normal' hayatlarına dönen erkek modelinin başlıca üç karakter aracılığıyla köpürtülmesi kısaca.

Erkek dayanışması

Türün muhtelif örneklerine de değinerek (Yağmur Adam'daki kağıt sayma paradosi vs. ) kısa kısa parodiler yaratan ama esasen siyaseten yanlışçı reflekse dayanan Amerikalı yönetmen Todd Philips, önceki filmlerinden Old School misali 'erkek dayanışmasını' bu kez iyice yüceltiyor. Bunu da 'Las Vegas'da olan Las Vegas'ta kalır' sloganının üzerinden yapıyor.
Neticede neye gülüyoruz diye baktığımızda gördüklerimiz ortada. Meşum gecenin sabahında kaybolduğu anlaşılan damat adayını bulmak ve gergin gelin adayının önüne çıkarma gayretindeki sıkıntı arasında bir de eli kırbaçlı veya şirret kadın portreleri eksik değil. Yani bi 'içmişiz be güzelim' deseler' de mevzuya öyle dalsalar ya, malesef imkanı yok!
Elbette ırkçılık ve homofobik göndermelerin havada uçuştuğu filmde kadınlara bakışı da klişe bir önyargı değil, önyargılara dair bir sınav mahiyetinde görüp, geçebiliriz.
Gerçi şiman ve sapık adam kadrosundan efendice komiklik yaratan aktör Zach Galifinakis'i takdir etmeden geçmeyeim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA