Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

İslamofobiye karşı TV’li savaşı destekliyorum

Dünya ve özellikle de Avrupa'da şu an koronavirüsten daha tehlikeli bir virüs yayılıyor: İslamofobi... Barış dini Müslümanlığı terörle yan yana anmayı alışkanlık haline getirenler ve bunu siyasi, ekonomik bir savaş aracı olarak görenler yüzünden Avrupa'da Müslümanlara karşı saldırılar giderek artıyor.
Durum, SETA'nın 2019 Avrupa İslamofobi Raporu'nun tanıtıldığı web panelinde de dehşet ve ibretle güncellendi.
Hindistan'da, Myanmar'da, Çin'deki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde, Kudüs'te Müslümanlara uygulanan şiddet ve eziyetin en sert dalgası da Avrupa'da hissediliyor. Aşırı sağcı gruplar, radikaller ve İslamofobi'yi menfaat aracı olarak kullananlar yüzünden camiler saldırıya uğruyor, Müslümanlar türlü işkencelere maruz kalıyor, Almanya başta olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinde Müslüman ailelerin çocukları çeşitli bahanelerle ailelerinden ayrılıp Hıristiyan kültürüyle yetiştiriliyor.
Bu acil durumun öncelikle 'bilgi eksikliğinden' kaynaklandığını ilk fark edenlerden biri de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Cumhurbaşkanı, talimat vererek Türkiye, Pakistan ve Malezya ortaklığında Türkiye merkezli İngilizce yayın yapacak ve İslam dini konusunda tüm dezenformasyonları ortadan kaldırmaya yönelik bir televizyon kanalının kurulması için harekete geçti.
Bu hamleyi son derece önemli ve değerli buluyorum. Çünkü yıllardır televizyon yazarlığı yapan bir gazeteci olarak insanları etkilemenin, haber yaymanın, kanaat oluşturmanın en kestirme ve etkili yolunun televizyon olduğuna defalarca şahit oldum. Bu projeyi yürekten destekliyorum. Yolları açık olsun...

Marmaray ile gurur duydum
Discovery Channel'da Dünyanın En Büyük Beşi adıyla yayınlanan bir belgesel var. Ne zaman rastlasam, kumanda aletimi sehpaya bırakıyorum. Kimi gün dünyanın en büyük uçakları çıkar tartıya, kimi gün devasa kazı araçları. Bu kez de dünyanın en büyük tren yolları için bir değerlendirme yapıldı. Uzunlukları, geçtiği yolların coğrafi engelleri, stratejik ve lojistik önemleri, yapım aşamasındaki zorlukları değerlendirildi. Bu sıralamada İstanbul Boğazı'nda iki kıtayı birbirine bağlayan Marmaray tüp geçidi üçüncülüğü elde etti. Birinciliği Alp dağlarındaki tüneller alırken, ikinci sırada Italo hızlı treni yer aldı. Marmaray ise ABD ve Kanada'daki maden taşıyan demir yollarını geride bırakarak üçüncü oldu.
Ekran başında bu gururu bana yaşatan Marmaray'a emeği geçen herkese binlerce teşekkür.

Bravo Ercan Saatçi
Ercan Saatçi'yi tanıyanlar bilir. Evinin stüdyo, hatta küçük bir sahneye çevirdiği bodrumunda yakın dostlarını toplayıp, meşk eder. Saatçi, pandeminin herkesi evlerine hapsettiği bu dönemde son derece akıllıca bir hamle yapıp, bu şarkılı sohbetleri bir televizyon programına çevirdi. İyi ki de çevirdi. Kulaklarımızın pası silindi. Kanal D'de cumartesi geceleri yayınlanan Çok Akustik adlı program, isminin hakkını vererek son derece 'organik' bir müzik ve 'ev yapımı' sohbet üretiyor. Ercan Saatçi'nin seçtiği doğru konuklar bir de samimi ev ortamıyla karşılaşınca ortaya son derece 'sahici' bir program çıkıyor. Bu hafta Hakan Altun'u izlemeye doyamadım.
Ekranda müzikli sohbet hasreti çeken benim gibi izleyiciler adına sevgili Ercan Saatçi'ye teşekkür ediyorum.

Gaf kürsüsü
Habertürk'teki Teke Tek'e adeta şov yapmak için çıkan Dr. Serdar Savaş, diğer konukları "Milletin gözünün içine bakarak yalan söyleyen geri zekalılar" diye niteleyip, programı terk etmek istedi.

Zap'tiye
Kene istilasının nedeni, onlarla beslenen kekliklerin aşırı avlanmasıymış. Kekliği düz ovada avlarlar, kanadını kanadına bağlarlar, sonra da hastaneyi boylarlar...

Ne demiş?
Bülent Ersoy, gözü dekoltesine kayan muhabire kendi üslubunca takıldı: "Irz düşmanı... Ablaya bakılmaz!"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA