Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Dizilere niye koronavirüs bulaşmıyor?

Aralık ayından bu yana dünya koronavirüsün pençesinde. Gelin görün ki Arka Sokaklar hariç, virüsün uğradığı televizyon dizimiz yok. Geçen sezon ne maske takan vardı, ne sosyal mesafeye uyan, ne de elini yıkayıp kolonya süren... Onu geçtim, sokaktan geldiğinde elini yıkayıp da masaya oturana rastlamadım. Bırakın normal dizileri, hastanede geçen iki dizi Mucize Doktor ve Hekimoğlu'nda bile koronavirüsten eser yoktu.
Yeni başlayan dizilere baktım. Onlarda da virüsün en küçük izi yok. Sanırsınız hikayelerin tümü bilim-kurgu ve Mars'ta geçiyor...
Oysa bu ülkede farkındalık yaratmanın, mesaj vermenin, kamuoyu yaratmanın en kestirme ve etkin yoludur diziler. Hepimizin akşamları burnumuzu ekrana dayayıp adeta paralize olduğu başka bir odak yok. Şöyle, dizilerin içine koronavirüs önlemlerini içeren, doğru mesajlar veren bir-iki sahne de mi koyamıyorsunuz? Yazık ki ne yazık...

Programa gelmeyene küsmeyin
Demet Akalın ile Alişan, program davetlerini geri çeviren ünlülere ateş püskürmüş. "Ben müziği bıraktım" diye mazeret gösterenlerin iki gün sonra albüm çıkarmalarına içerlemişler. Programa çıkartacak ünlü bulmakta güçlük çektiklerini söylemişler.
İyi de unuttuğunuz bir ayrıntı (!) var: Koronavirüs... Siz istediğiniz kadar önlem alın, stüdyolarınızı steril hale getirin ama makyöz taşıyıcıysa, çay servisi yapan arkadaş koronaya yakalandığından habersizse ne olacak? Çağırdığınız konuğu evinden alıp tekrar evine bırakan taşeron şoförün sağlık durumundan yüzde yüz emin misiniz peki?
Geçenlerde öz be öz yeğenim, yönetmenlik yaptığı programına beni davet etti, geri çevirmek zorunda kaldım. Kimse alınıp gücenmesin. Devir, gücenme değil, tedbir devri...

Kürşat Tüzmen programa başlıyor
Eski bakanlardan Kürşat Tüzmen, atletik kimliğiyle de bir zamanlar gazete sütunlarını süslerdi. Kışın yüzer, buz gibi sularda rafting yapardı filan... Tüzmen, şimdi bu kimliğiyle bir televizyon programına başlayacak.
Yapımcılığını Yüksel Aman ve Nuri Yıldırım'ın üstleneceği, 4 Ekim'de Haber Global kanalında başlayacak Kürşat Tüzmen ile Benim Şehrim programı için Tüzmen, Türkiye'yi şehir şehir dolaşacak. Hem kentlerin tarihi, kültürel ve coğrafi özelliklerini tanıtacak, hem de aksiyon sahnelerinde başrol oynayacak. Örneğin; Fethiye'de yamaç paraşütü, Çoruh Nehri'nde rafting, Palandöken'de kayak yapacak, Erzurum'da cirit oynayacak.
Hayırlı olsun. Allah sağ salim dönmeyi nasip etsin...

Bravo Gamze Topuz!
Nero'nun ismini artık bilmeyen yok. Sinirli komşunun tabancasından çıkan kurşunlarla hayatını kaybeden güzeller güzeli kurt köpeği...
Oyuncu Gamze Topuz, bu olayın ardından müthiş bir kampanya başlattı. O köpeğin adını taşıyan bir barınak projesi için para toplamaya başladı. Artvin'in Arhavi Belediyesi duyarsız kalmadı ve omuz verdi. Şimdi Arhavi'de Nero'nun ismini taşıyan bir hayvan bakımevinin inşaatı yükseliyor. (Gamze Topuz'un evinde beslediği köpekler daha önce çivili kemik atılarak öldürülmeye çalışılmıştı)
Bravo Gamze Topuz, teşekkürler Arhavi Belediyesi... Sayenizde Nero boşu boşuna ölmemiş oldu...

Gaf'let kürsüsü
Show Haber Muhabiri: "Sizce vakalar niye arttı?" Sokaktaki genç kız: "Gezersek olur tabii." Muhabir: "Peki siz ne yapıyorsunuz burada?" Genç kız: "Hiiç, dolaşıyorum..."

Zap'tiye
Garip milletiz vesselam... Batıl inanç yüzünden merdiven altından geçmeye korkarız da, merdiven altı estetikçisinin bıçağının altına yatmaktan çekinmeyiz.

Ne demiş?
Nur Viral'in Beyaz TV'de sunduğu Hayatta Her Şey Var programında bir izleyicinin konuk ilahiyatçıya sorduğu soru: "Kocam sevişirken at gibi kişniyor, günah mı?"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA