Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Hırsıza müdahale etmeli mi?

Show TV'de bir haber: Hırsızlar güpegündüz araçlarını bir bakır işleme atölyesinin kapısına dayamış, öten alarma aldırmadan soygun yapıyor. Dış ses diyor ki, "Komşu esnaf hırsızlara müdahale etmek yerine sadece kayıt yapmayı tercih ediyor..."
Sizce bu sitem haklı mı? Bence değil. Çünkü yerin 2 metre altı, karşılaştıkları hırsızlara müdahale ederken hayatını kaybeden amatörlerle dolu. Bilinmeli ki bu arsızlar haplanıp silah kuşanarak işe çıkıyor. Bu durumda dört soyguncuya tek başına tabureyi kapıp müdahale etmeye çalışmak, intihara teşebbüsten başka bir şey değil.
Peki uzmanlar ne diyor? "Sakın ha!" diyorlar... Çünkü hayatınızdan daha değerli hiçbir şey yok. Mal, canın yongası filan değil, unutun o işleri... Hırsızlık olayına şahit olduğunuzda ilk yapacağınız iş, güvenlik güçlerini aramak. Sonra da eğer mümkünse kayıt yapmak, eşkallerini aklınızda tutmak, varsa plakalarını not etmek.
Önemli ricamdır: Evim ya da aracım soyulursa, profesyonel güvenlik ekiplerinden başka kimse müdahale etmesin.

Çarşambalar ipotekli
Sizi bilmem ama bu sezon da çarşamba geceleri benim gözüm atv'nin dizisi Kuruluş Osman'dan başkasını görmeyecek. Hollywood standartlarındaki muhteşem çekim platosu, uzman tarihçilerin gözetiminde büyük bir titizlikle kaleme alınan gerçekçi senaryosu, batıdaki örneklerini aratmayan çekim teknikleri ve büyük bir isabetle seçilen oyuncu kadrosuyla bu sezon da vay karşısındaki yapımların haline...
Bu sezonu benim gibi Kuruluş tutkunları için daha da cazip hale getiren ise iki Yeşilçam efsanesi Cüneyt Arkın ile Tamer Yiğit'in kadroya katılmış olmaları. Sadece tanıtımları bile oyunculukta 'demlenmiş tecrübenin' ne demek olduğunu anlatacak cinstendi. Hele Cüneyt Ağabey yıllar sonra 'dişine göre' bir rol bulunca neler yapacak, seyreyleyin...

'Finansal Astrolog' ne ola ki?
Ekotürk kanalında Aylin Çetiner adlı bir astroloğun isminin altına titr olarak 'Finansal Astrolog' yazılınca sosyal medyaya gün doğdu. İlk ateş açan, oyuncu Fırat Tanış oldu. Onun olayı ti'ye alan paylaşımının altına birbirinden yaratıcı yorumlar geldi. İşte onlardan bir demet:
'Mars retrosunun 66 gün faizi nedir acaba?'
'Benim burcum enflasyon, yükselenim filyasyon...'
'Ben de finansal kaportacıyım.'
'Ne diyorsa tersini yapıcan.'
'Zaman makinesi olsa da taş devrine gitsek. O derece offf diyorum.'
'Doların yükselen burcu ne acaba? Ha bire yükseliyor da...'
'Ben de finansal overlokçuyum...'
'Deve sidiğini şifalı sandığı için içen kitleye yakışan bir yaklaşım ve önü açık bir meslek dalı. Bu şartlarda bu meslekten çok ekmek yenir. Daya gitsin...'
Kendimize unvan üretmekte üstümüze yok. Keşke bu özel yeteneğimizi bilim alanında da kullanabilsek. Ama astrologların darbe, ekonomik kriz ve deprem tahmini yaptığı şu televizyon dünyamız varken, biraz zor görünüyor...

Dilber Ay'ı kim oynamalı?
"Hayatı roman olur" diyeceğimiz ünlü sayısı fazla değil. Bunlardan biri de geçen yıl yaşamını yitiren Dilber Ay... Yokluk ve acılarla geçen çocukluk, sonra cezaevi yılları, derken 60 yaşında yeniden keşfediliş...
Dilber Ay'ın hayatının filme çekilmesi, vefatından hemen sonra gündeme gelmişti. Son aylarda proje yeniden ısıtıldı. Peki Dilber Ay'ı kim oynar? Benim kafamda çocukluğunu, gençliğini ve yaşlılık dönemini oynayacak üç isim var. Çocukluğunu Beren Gökyıldız, gençlik dönemini Gökçe Bahadır, yaşlılığını ise Binnur Kaya oynayabilir.

Gaf kürsüsü
FOX Ana Haber'in yeni sunucusu Selçuk Tepeli'nin canlı yayında kullandığı ifade tepki topladı: "Köprülerden geçtiğinizde ne kadar düdüklendiğinizi anlamıyorsunuz."

Zap'tiye
Donald Trump, Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmiş. Ya gözleri kör, ya vicdanları...

Ne demiş?
"Arkadaşlar Pelin Çift'e kızgınsanız adres bu değil. Twitter'dan bulup ona yazın. Bezdim." (Pelin Çini'nin sosyal medya isyan)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA