Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Kız çocuk annenin güzelliğini çalar mı?

Alişan'ın eşi Buse Varol, "Kız çocuğu güzelliği alır diyorlardı, doğruymuş" diye bir sosyal medya paylaşımında bulununca tepki topladı.
Peki kız bebekler, gerçekten de annelerinin güzelliğini çalıp kaçar mı? Öyle olsa bile bir anne bunu açıklamalı mı? Bu tartışmayı kamuoyuna bırakıp, ben bir baba olarak kız çocuğunun bana nasıl güzellikler kazandırdığını anlatayım:
Ayağıma diken battığında hüngür hüngür ağlıyor.
Oyuncak kahve takımıyla bana kahve yapıp getiriyor.
Canımın sıkkın olduğunu fark ettiği anda kucağıma zıplayıp, türlü şirinlik yaparak havamı değiştiriyor.
Bana sürekli 'süper kahraman' muamelesi yapıp, damardan enerji ve moral zerk ediyor.
Hele o nedenli nedensiz "Seni seviyorum baba" demeleri yok mu, yaşlı kalbime botoks oluyor.
Hangi güzellik buna değişilir ki?..

Dua ile gelen şifa
Cuma sabahı Prof. Nihat Hatipoğlu, atv'deki sezonun ilk programında izleyicilerin sorularını yanıtlarken bir hanımefendi aradı. Dedi ki: "Hocam öncelikle çok geçmiş olsun. Siz hastalandığınızda ben rüyamda Eyüp Sultan Hazretleri'nin sizin için şifa duası ettiğini gördüm. Onu görünce sağlığınıza kavuşacağınıza inandım. Bunu size söylemeyi borç kabul ettim. Hakkınızı helal eder misiniz?" Nihat Hocamız yanıtladı:
"Etmez olur muyum hanımefendi? Ben hastalığım süresince ölmemi arzu edenlere bile hakkımı helal ettim. Tabii ki üzüldüm. Ama kendim için değil, onlara bir faydam dokunmadığını gördüğüm için üzüldüm. Ben öleceğim de siz dünyaya kazık mı çakacaksınız? Siz ve sevdiklerinizin de hasta olmayacağının bir garantisi var mı? Hepinize hakkımı helal ediyorum. Sizden ahirette de hesap sormam. Allah sizleri de doğru yola soksun diye dua ederim sadece."

Nihat Hoca, hastalık süreciyle ilgili olarak da ilk kez ekrandan açıklamada bulundu. "İlk günler çok endişe verici bir sağlık tablom vardı. Ama benim için dua edenlerin gücünü hissettim. Bir anda tablo olumlu yönde gelişti. Doktorlar bile bu duruma hayret etti. Tabii ki ben ve doktorlar iyileşmem için elimizden geleni yaptık. Ama ben bu ani değişimi sizin dualarınıza bağlıyorum."
Koronavirüsün şu an aşısı yok. Ama tıbbi müdahaleleri destekleyen bir devası var: Moral ve dua... Bir kez daha geçmiş olsun Hocam...

Efes'i, Göbeklitepe'yi canlandırmak...
Dijital teknoloji, bizi tarihte zaman yolculuğuna çıkartıyor. Ören yerlerinde, kent kalıntılarında kullanılan sanal gerçeklik gözlüğüyle tarihi adeta yeniden yaşıyorsunuz.
Bunun örneğine National Geographic kanalında yayınlanan Antik Dünyanın Eşsiz Hazineleri belgeselinde rastladım. (Çarşamba geceleri 22.00'de yayınlanıyor) Gezgin arkeolog Betina Hughes, bu kez Vezüv yanardağının harabeye çevirdiği ve insanların adeta kavrulup heykele dönüştüğü Pompei'yi tanıtıyordu. Kentin sokaklarında dolaşırken yanına bir genç üniversiteli yaklaştı ve ona bir sanal gerçeklik gözlüğü uzattı. Müthişti... Napoli'deki bir üniversite, tarihi belgelerden yararlanarak kentin harap olmadan önceki halini grafik ve animasyonlara dönüştürüp gözlüğe yüklemiş. Takıp da etrafınıza bakınca o günün caddelerini, dükkanlarını, hamamlarını görüyor, adeta bir Pompei sakinine dönüşüyorsunuz.
Buradan çağrı yapıyorum. Eminim bizim üniversitelerimiz bunun feriştahını yaparlar. Düşünsenize, o gözlüğü takarak Efes'te, Truva'da, Göbeklitepe'de dolaştığınızı... Hele bir de bunun güzel bir tanıtımını yaparsanız, gökten turist yağar turist...

Şeref kürsüsü
İnternet kafe sahibi Mehmet Ece, dükkanının bir bölümünü EBA'ya girme olanağı bulunmayan öğrencilerin kullanımına ücretsiz açtı. Kekler ve tostlar da şirkettendi. Hepimize "Helal olsun" dedirtti.

Zap'tiye
Çukur dizisinin Selim'i Öner Erkan ile kızı Karaca rolündeki Ece Yaşar'ın aşk yaşadığı iddia ediliyor. Aralarındaki yaş farkı ise 14... Gel de şimdi yeni bölümde Selim ile Karaca'nın baba-kız olduğuna inan!..

Ne demiş?
2018 Türkiye güzeli Şevval Şahin, yeme alışkanlıklarını anlattı: "Buradan çıkınca lunch'a giderim. 8-9 gibi de akşam yemeği yerim. Sonra da benim binge eating mood'um oluyor. Netflix and chill yaparken ice cream olsun, chips olsun, chocolate olsun yiyorum yani. Junk food tarafın hepsi var." (Af buyur?)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA