Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Muhabirlere hem alkış hem sitem

Pandemi, objektiflerden kaçmak isteyen ünlülerin kurtarıcısı oldu. Maskenin üzerine gözlüğü, kafaya da şapkayı taktılar mı, adeta görünmez olup, Nişantaşı sokaklarında rahat rahat dolaşıyorlar...
Siz öyle sanın. Bizde öyle acar magazin muhabirleri var ki, ünlüyü saç telinden, yürüyüşünden, hatta taksiye el sallamasından tanıyorlar. Hafta sonları magazin programlarının 'İstanbul turu' bölümlerini büyük bir hayret ve takdirle izliyorum. Ünlü oyuncu, Nişantaşı'nda eczaneden çıkıyor. Hani sevgilisi görse tanımaz, o kadar kamuflajlı. Ama hoop başında üç tane magazin muhabiri belirip, hemen mikrofon uzatıyorlar. Helal size çocuklar. Nasıl güzel çalışmışsınız derslerinizi.
Genç meslektaşlarımın başını şefkatle okşadığıma göre sıra geldi azıcık kulak çekmeye: Çağla Şıkel, çocuklarıyla beraber yemekten çıktıktan sonra aracına binerken bir magazin muhabiri "Ailenize yönelik ölüm tehditleri için ne diyeceksiniz?" diye soruyor. Çağla "Burası yeri değil" filan diye geçiştirmeye çalışıyor. Belli ki çocuklarının bu konudan haberdar olmasını istemiyor.
Aman diyeyim arkadaşlar. Neyi ne zaman soracağımızı iyi belleyelim...

Şimdi de takmayın da göreyim
Geçenlerde sosyal medyada paylaşılan bir espriye acı acı gülmüştüm: "Maskelerin üzerine 'Korona iktidarsızlığa yol açar' yazılsın, bakın herkes takıyor mu takmıyor mu? Çünkü bizim milletin üreme organı, soluma organından daha önemlidir."
O kadar doğru bir saptama ki... Hatırlayın, 'Aganigi'li reklamdan sonra fındık satışları nasıl da patlamıştı. Sigara satışlarının azalmasında en büyük paylardan biri de paketlerin üzerindeki "İktidarsızlığa yol açar" ibaresiydi. Ve sonunda... Covid- 19'un cinsel hastalıklara yol açabileceği, özellikle erkeklerde sperm sayısı ve kalitesini düşürerek, kısırlığa neden olabileceği açıklandı. Bu konudaki bilgi, Prof. Dr. Zeki Bayraktar'dan geldi. Koronavirüsten hayatını kaybedenlerde yapılan otopsilerde testislerin de ağır hasar gördüğü ve sperm üretiminin ciddi şekilde baskılandığı tespit edilmiş. Sözün özü, bu bela artık insan ırkının çoğalmasını da tehdit ediyor.
Haydi bakalım çift 'r'li errkekler... Şimdi de takmayın maskeleri de göreyim...

Dikkat! Taraftarın elinde kronometre var
Futbol maçlarının yayıncı kuruluşu beIN Sports, 6 gol atılan (1-5) Gençlerbirliği- Fenerbahçe maçının özetine 3 dakika 6 saniye ayırmış. Buna karşılık 5 gol olan Beşiktaş- Başakşehir (3-2) mücadelesine 4 dakika 42 saniyelik süre vermiş. Ayrıca 2 gol atılan Karagümrük-Sivasspor (1-1) karşılaşması 3 dakika 30 saniye sürerken; sadece 1 gole sahne olan Denizlispor-Gaziantep (0-1) müsabakası ise 3 dakika 17 saniye sürmüş. Bunun üzerine Fenerbahçeliler "En çok gol olan Gençlerbirliği zaferimiz neden beIN Sports'ta çok kısa verildi?" diyerek sosyal medya üzerinden tepki verdiler. Yayıncı kuruluş dikkat! Taraftar artık sizi elinde kronometre ile izliyor...
NOT: Amacım yayıncı kuruluşun avukatlığını yapmak değil ama Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçında gollerden başka pozisyon yoktu. Fenerbahçe'nin Gençlerbirliği kalesine attığı altı isabetli şuttan beşi gol oldu, biri direkten döndü.

Haydi Yılmaz Hocam!
Sadece futbola ilgi duyanların değil, bu sporla ilgisi olmayanların bile sempatisini kazanan spor adamı pek azdır. Yılmaz Vural da onlardan biridir. Şimdilerde ikinci kez yakalandığı Covid- 19 ile mücadele ediyor. Ben rövanşı da kazanacağına inanıyorum. Öyle ya, küme düşmek üzere olan her takımın sarıldığı sen değil misin hocam? Kendi kalbini de kümede tutarsın elbette... Dualarımız seninle...

Gaf kürsüsü
Sunucu Ali Ihsan Varol, Kelime Oyunu'nda gardiyanları 'zebani' ile özdeşleştirince, infaz ve koruma memurlarından büyük tepki gördü.

Zap'tiye
zap'tiye Kadınların tüy sorununu ortadan kaldırmak için yapılan AR-GE çalışmasını, tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak için kullansak, dünya daha güzel bir yer olmaz mı?

Ne demiş?
"Sevgili vatandaşlar, vaka sayısı çok arttı, lütfen diğer kolunuza da maske takın." (Sosyal medyadan)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA