Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Polislerimize bu yapılır mı?

Yakından Kumanda'nın tuşlarına zarif dokunuşlarıyla tanıdığım değerli okurumuz Süleyman Bilgin son derece önemli bir konuya parmak basmış:
"Selam güzel insan, 14 Aralık Pazartesi akşamı TRT 1'in 19.00 haberlerinde MİT ve Emniyet'ten ajan operasyonu haberlerini izlerken dehşete düştüm. Şüphelileri götüren aslan parçası polislerimizin yüzleri açık bir şekilde veriliyordu. Haber döne döne devam ederken polislerimiz inanın sanki kasıtlı gibi devamlı deşifre edildiler. Bunun olmaması gerektiğini düşünüyorum. İnşallah sorumluların hakkında gereği yapılır. Allah devletimizi korusun."

***

Aynı oyuncu, aynı müzik

İşte Yakından Kumanda okurlarının algılarının ne kadar açık, dikkatlerinin ne denli yüksek olduğunu belgeleyen bir mektup daha. Köşemizin gediklilerden Şerife Nalan Yılmaz yazmış:
"Yüksel Bey merhabalar, Sefirin Kızı dizisinde nihayet Sancar Efe (Engin Akyürek) kızının annesi Nare'yi (Neslihan Atagül Doğulu) istedi. Nişan yüzüklerinin takıldığı sahnede Evlerinin Önü Mersin türküsü fon müziği olarak kullanıldı. O duygusal sahnede ise benim gözümün önüne Fatmagül'ün Suçu Ne? dizisindeki bir sahne geldi. O zaman da Kerim (Engin Akyürek) ve Fatmagül (Beren Saat) romantik bir şekilde birbirlerinin gözlerine bakarak bu türküyü söylemişlerdi. Hatta Engin Akyürek kendi sesiyle söylemişti. Her iki dizinin de erkek başrol oyuncusu Engin Akyürek olunca bir diziyi izlerken her iki sahne de gözümün önünde canlandı. Farklı dizilerde zaman zaman aynı şarkılar, türküler kullanılıyor ama her iki dizide de seyirciyi tam kalbinden yakalayan en can alıcı zamanda aynı türkünün kullanılması bana göre ilginç bir tesadüftü. İyi çalışmalar..."

***

Yoksa seyirci cezalandırıyor mu?

Okurumuz Ayşe Uzuner'in Kim Milyoner Olmak İster? stüdyosundaki izleyicilerin tavrıyla ilgili son derece sıra dışı bir savı var. Hani geçen hafta çok basit bir soruda seyirci jokeri kullanan, aldığı yanlış cevabı söyleyip elenen yarışmacıyla birlikte seyirciyi de bizim Gaf Kürsüsü'ne koymuştuk ya, bakın Ayşe Hanım ne yazmış?
"Ben de bir olasılık düşündüm, katılır mısınız, katılmaz mısınız bilemem tabii. Çok basit sorularda bile sanki bedava gibi seyirci jokeri kullanan yarışmacılar biraz komik oluyor. Bence sizin örneğinizdeki gibi acaba diyorum izleyici, yarışmacıyı cezalandırmış olabilir mi, 'Burada da joker kullanılır mı?' dercesine..."

***

Masumlar Apartmanı'na yönetici lazım

Köşemizin lojistik destek subaylarından sevgili okurum ve dostum Hakan Eracun'dan uzun süredir haber yoktu. Hakan, TRT 1'in ilgiyle izlenen dizisi Masumlar Apartmanı analiziyle döndü:
"Abi selamlar. Masumlar Apartmanı'nda Han Bey, eşini korumak için radyo istasyonu alacak kadar zengin ama apartmanda tesisatı olmasına rağmen asansör çalışmıyor. Apartman aidatları toplanmıyor mu acaba? Apartmanda iş yapacak yönetim istiyoruz!!! Bir de Bayram Efendi, Masumlar Apartmanı'nın kapıcısı olarak çok akıllı duruyor. Bizler Gaffur'un bu apartmana daha uygun olacağını düşünüyoruz. Safiye'nin deterjan siparişi verirken, Gaffur'un 'Çakkıdı çakkıdı oynayalım kız' diye dans ettiğini bir düşünsenize..."

***

Ne demiş?

"Söyle Fethi ağabeyine, silahlar patladığında sadece namlunun önündekiler ölmez..." (Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'da Hamdi Baba'nın sözü)

Gaf kürsüsü

Değerli dostum Tansu Sarı'dan yine kaçmamış: Akrep dizisinde Perihan; Fikret'e kapalı olan cep telefonundan ulaşamayınca telesekreter üzerinden "Hemen eve dön" diye sesli mesaj bırakıyor. Fikret ise telefonunu açtığında bu sesli mesajı telefondan değil; Whatsapp uygulamasından dinliyor.

Zap'tiye

Hacı Sabancı'nın kol saati 3 milyon 145 bin liraymış. Ben bir saate o kadar para versem, istediğim anda zamanı durdurmasını, ileri ya da geri sarmasını beklerdim!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA