Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Akıncı: Felsefe taşı

Atv'deki Akıncı dizisinin Türk dizi tarihine yeni bir kapı aralayan son derece cesur bir atılım olduğunu düşünüyorum. Çünkü birbirinden çok uzak gibi görünen gelenekler ile teknolojiyi, eski ile yeniyi, tarih ile bilim kurguyu, mahalle yaşamı ile derin devleti öyle ustalıkla harman ediyor ki, tek sahnesini kaçırmadan izliyorum.
Akıncı gücünü şanlı tarihimizden alıyor. Ama bunu teknoloji ve bilimle donatıp geleceğe yürüyor. Aslında Türkiye'nin vizyonunu anlatıyor: Yerli, milli ve çağdaş olmak.
Akıncı'yı gözümde değerli kılan sebeplerden biri de hemen her bölümünde son derece önemli felsefi mesajlara yer vermesi. Cuma akşamı da öyle oldu. Gazeteci kızımız Nergis, bir olayı örneklerken İslam dünyasının en değerli düşünürlerinden İbni Haldun'un bir sözünü hatırlattı: "Beyin, taş değirmene benzer. İçine bir şey koymazsan, kendini öğütür..." Üzerine, oturup 4 cilt kitap yazılacak bir söz. Sanki bilgiden, ilimden, inançtan giderek uzaklaştığı için sapkınlığa ve teröre yönelen 'içi boş' insanlarımızın halini anlatıyor.
Üzerinde bulunduğumuz coğrafyanın, sahip olduğumuz tarih ve kültürün değerini unutur gibi olanlara Akıncı'yı şiddetle tavsiye ediyorum.

İçinden Bergen fışkırdı
Belki haberiniz vardır. 'Acıların Kadını' olarak bilinen, sevgilisinin attığı kezzap sonucu yüzünün bir kısmı yanan merhum şarkıcı Bergen'in filmi için son hazırlıklar yapılıyor. Filmde Bergen'i Serenay Sarıkaya canlandırıyor.
Çukur izleyicileri ise bu aralar Bergen'i farklı anıyor. Yamaç'ın kızının annesi Efsun, pavyona düştükten sonra acayip Bergen şarkıları patlatmaya başladı. Efsun'u canlandıran oyuncu Damla Sönmez'in içinden sanki yıllarca hapsettiği bir arabesk yıldızı fırladı. Sosyal medya onun şarkılarıyla adeta yıkıldı.
Bu arada Efsun'un son bölümde kusursuz Fransızca konuştuğunu görenler hayrete düştü. Herkes 'dublaj' sandı. Ama Damla Sönmez, Saint Joseph mezunuydu ve Paris Sorbonne Üniversitesi'nde tiyatro eğitimi almıştı.
Malum, Çukur her yıl sezon finalini bir konser salonunda seyircisiyle birlikte yapıyor. Bu şovda oyuncular Çukur şarkılarını seslendirip, izleyenleri mest ediyorlar. Eğer pandemi izin verirse, Haziran'da ekranlara tamamen veda edecek olan Çukur'un final konserinde 'assolist' şimdiden belli gibi...

Sekreter Tuna'nın resitali
TV 8'de yayınlanan Kırmızı Oda dizisinin bana göre gizli bir kahramanı var: Sekreter Tuna... Karakteri ekranda Gülçin Kültür Şahin canlandırıyor. Ama ne canlandırma? Doğal oyunculuk, sahicilik ve inandırıcılık konusunda adeta her hafta biz ekran başındakilere resital veriyor.
Şahin, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi mezunu. Asıl mesleği ise gıda mühendisliği. 2018'de Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Kelebek filmindeki Hatice rolüyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü aldı. Sade ve etkili oyunculuk nedir, küçük bir rol, ehlinin elinde nasıl büyütülür diye merak edenlere şiddetle tavsiyemdir.

Gaf kürsüsü
Eşi Sibel Akçalı'yı öldüren Kenan Akçalı mahkemedeki savunmasında ne dese beğenirsiniz? "İnsanın eşini kıskanması suç mu?"

Zap'tiye
X kuşağı, Y kuşağı, Z kuşağı... Alfabenin sonuna geldiğimize göre, gelecekten umudu kesmişiz demektir!

Ne demiş?
"Gününüzü şenlendireyim mi? Gör Beni'de konuk etmek için Ajdar'ı aradık. 1 milyon Euro istedi!.." (Armağan Çağlayan'ın tweet'i)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA