Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞENGÜL BALIKSIRTI

Türk dizileri sayesinde 700 daire sattı

Tayfun Topal'ın sahibi olduğu ayakligazete. com'un Televizyon Yıldızları Ödül Töreni önceki gece yapıldı.
Suada'daki törenin ana sponsoru ise Ağaoğlu şirketleriydi.
Televizyon dünyasını buluşturan böyle bir gecede Ali Ağaoğlu'nun niye yer aldığını, bizzat kendisinin açıklamalarıyla öğrendik.
Ödül vermek için sahneye çıktığında; Türk dizilerinin Arap coğrafyasında yarattığı rüzgardan söz eden işadamı, "Bu öyle bir etki ki, inşaat sektörü bile bunun yanısmalarını yaşıyor.
Bugün Körfez ülkelerinden bir gruba, Europe projesinden, 220 milyon dolar değerinde, 700 daire sattık" dedi.
İş dünyasında her zaman iddialı konuşmalarıyla dikkat çeken Ali Ağaoğlu, bir iddiayı daha ortaya koydu. Türk dizileri sayesinde önümüzdeki iki yıl içinde, 2 milyar dolarlık satış yapacağını söyleyerek "Bu konuda da çok iddialıyım" dedi.

YAPIMCI RAHATLASIN
Türk dizilerinin; Arap coğrafyasında nasıl bir etki yarattığını buradan hissetmek imkansız belki ama işin içinde yer alan bir insan olarak, neler olduğunu biliyorum.
Hayranı oldukları dizi yıldızlarıyla tanışmak için özel uçaklarla İstanbul'a gelen; ne yapıp edip o yıldızla tanışan ve hatta yemek yemeyi başaran prensler, prensesler bile var.
Bir oyuncu, gittiği ülkelerde Türkiye'den bile daha büyük ilgi görebiliyor. Bu ilginin Türk turizmine etkilerini ve katkılarını yaşarken, inşaat sektörü için de benzer bir ilginin doğması, 'dizi sektörü' için daha derin düşünülmesini gerektiriyor.
Kimbilir belki de, Turizm Bakanlığı'nın bu çerçevede yeni tanıtımları, kampanyaları gündeme getirmesi gerekli!
Türk sinemasına yapılan bakanlık destekli maddi katkılar, niçin televizyon dünyasına da yapılmasın?
Reyting canavarının kollarında boğulan yapımcıları biraz rahatlatarak, onları 'dizi tutacak mı, tutmayacak mı?' kabuslarından arındırırak, daha güzel ve sürekli işler yapsak... Yani bir rüzgarı, fırtınaya dönüştürsek... Tekstilde, turizmde, inşaat sektöründe kimbilir neler neler yaparız.

SEKTÖRÜ ÖNEMSİYOR
Ali Ağaoğlu'nun TV dizileriyle ilgili bu saptaması, bence çok ama çok önemli. Törenin ertesinde kendisini de aradım, konuştuk.
Hiçbir zaman sözünü sakınmaz.
Bu kez de Kültür ve Turizm Bakanlığı için "Bakanlığın milyonlarca dolarlık bütçeyle yapamadığı tanıtımı, Türk dizileri yapıyor. Ben bakanlığın yerinde olsam, bütçeden bu dizilere pay ayırırım.
Çünkü Türkiye'nin tanıtımına inanılmaz katkıda bulunuyorlar" dedi.
Ve 700 dairenin satışıyla ilgili gerçeği bir kez daha yineledi: "Kesinlikle bu satışın arkasında, o televizyon dizileri var. Ben de Televizyon Yıldızları Ödülleri'ne bunun için sponsor oldum. Sektörü çok ama çok önemsiyorum."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA