Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

THY süper kahramanlarla dünyaya meydan okudu

THY'nin sponsor olduğu Batman v Superman: Adaletin Şafağı filminin başrol oyuncusu Ben Affleck, kendisine Oscar kazandıran Argo filmini çektiği Türkiye'ye selam gönderdi

THY'nin sponsor olduğu 'Batman v Superman: Adaletin'in Şafağı' filminin dünya prömiyerine katılan şansılardan biri de bendim... Pazar günü New York'taki Radio City Music Hall'de gerçekleşen prömiyer muhteşemdi. Sinema tarihinde ilk kez 'Batman' ve 'Superman'in aynı filmde yer alması ve 400 milyon dolarlık bütçesiyle dikkat çeken film; Ben Affleck (Batman), Henry Cavill (Superman), Gal Gadot (Wonder Woman) ve Jesse Eisenberg (Lex Luthor) gibi başrol oyuncularıyla da 2016'nın en merak edilen işiydi. Bence beklentileri fazlasıyla karşılayacak. Özellikle sürpriz sonu çok şaşırtacak. Ama prömiyerde en çok hoşuma giden ve beni gururlandıran, THY'nin yaptığı gövde gösterisiydi. İşte dünyanın konuştuğu o galaya dair izlenimlerim...

'BANA ŞANS GETİREN ÜLKEYE SELAM SÖYLE'

Filmin prömiyerinin ardından başrol oyuncularının da katıldığı bir partidüzenlendi. New York'un popüler mekanlarından Gustavino's'daki parti çok renkliydi. Parti sırasında Ben Affleck ile ayaküstü sohbet edip birlikte fotoğraf çektirme fırsatı da buldum. İstanbul'dan geldiğimi söylediğimde, "Bana şans getiren ülkeye selam söyle" dedi. Öyle uzun uzadıya konuşamadık ama Türkiye'nin kendisine şanslı geldiğini söylemesiyle; İstanbul'da çektiği 'Argo' filmiyle Oscar kazanmasını kastettiğini düşündüm... Bu arada Ben Affleck'in prömiyerdeki gerginliğini partide üzerinden atması dikkatimi çekti.

'BATMAN ROLÜNÜ OĞLUM YÜZÜNDEN KABUL ETTİM'

Prömiyerde filmin çekimleriyle ilgili ilginç bilgiler veren Ben Affleck, eski eşi Jennifer Garner ve çocuklarıyla ilgili de çok özel açıklamalarda bulundu:
'Batman'in çok sevilen eski bir karakter olması nedeniyle çok hayranı var ve onları memnun edecek bir karakter ortaya çıkarmanın zorluğu vardı. Ben o kadar sıkı bir diyet ve spor yapan biri değilim. Ama seyirci sadece kostümü giymeni değil, fiziken de bir süper kahraman gibi görünmeni bekliyor. Bunun için sıkı bir egzersiz ve diyet programı uyguladım."
Eski eşim Jen (Jennifer Garner) bir süper kahraman! O harika bir anne ve ben bir zamanlar onunla birlikte olduğum ve çocuklarımın annesi olduğu için çok şanslıyım. Biz elimizden gelenin en iyisin yapmaya çalışıyoruz. Tüm önceliğimiz üç çocuğumuz.
Bu rolü kabul etmemde 4 yaşındaki oğlum Samuel'in büyük etkisi var. O, büyük bir Batman hayranı. Ancak ona filmi izlettirmeyi düşünmüyoruz. Benim yaralandığım sahneleri görmesi onu korkutabilir.
İki kızım ise kendi karakterimden çok Gal Gadot'un oynadığı 'Wonder Woman' karakterine hayran.
Filmde 'Batman'ın kullandığı eşyalara bayıldım ve bazılarını 'yürütmek' istedim. Özellikle otomobili Batmobile'i eve götürmeyi çok istedim ama başaramadım. Daha küçük şeyleri yürütmeye de prodüksiyon ekibi engel oldu.
İlk kez 'Batman' kostümünü giydiğimde 'Aman Tanrım, gerçekten bu işi yapıyorum' dedim. Ve benden önce bu karakteri oynayan aktörleri düşündüm.

ÖZEL ÇANTA VE MÖNÜ YAPTILAR

'Batman v Superman: Adaletin Şafağı' filminin prömiyeri için New York'a giden THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'nın yüzündeki haklı gurur hemen anlaşılıyordu. Kurumsal iletişim ve pazarlama birimleriyle birlikte çalışarak dünyada büyük ses getiren bir iş yaptıklarını belirten Aycı, filmin tanıtımına uçaklarda yer vereceklerini söyledi. Deniz aşırı yolculuk yapanlar için THY şimdiden özel seyahat çantaları ve mönüler hazırlamış bile. Sponsorluk için THY'nin ne kadar ücret ödediğini öğrenemedim ama şimdiye kadarki geri dönüşlerle bile karşılığını almışlardır diye düşünüyorum.

PRÖMİYERDEN NOTLAR

THY'nin şovu; daha girişte başladı. Davetlileri THY'nin dev uçak maketi ve iki hostesi karşıladı.
Davetliler, alışık oldukları kırmızı halı (red carpet) yerine, bu kez 'Batman'ın ana rengini simgeleyen 'siyah halı'da yürüdü.
New York'un soğuk havasına rağmen prömiyere ilgi çok büyüktü. Radio City Music Hall'ün kapasitesini bilmiyorum ama bence içeride en az 3 bin kişi vardı.
Ben Affleck'in siyah halıda yüzü hiç gülmedi. Yüzünü güldüren tek an, Will Smith'in ortaya çıkmasıyla oldu. Henry Cavill ile poz verirken, arkasından yaklaşan Will Smith, bacağına dokunması flaşların patlamasına neden oldu. Will Smith'in sürpriz ziyareti karşısında şaşıran ve çok sevinen Affleck; onu kucakladı ve birlikte poz verdi.
'Batman Returns'de 'Catwoman' karakterini oynayan Michelle Pfeiffer, bir röportajında 'Catwoman'ı çok severek oynadığını ama kostümle tuvalete gitmesinin bir işkence olduğunu söylemişti. Yönetmen Zack Snyder, o sorunu ortadan kaldırdıklarını, 'Batman' ve 'Superman'in kostümlerine gizli fermuarlar yaptıklarını ve iki oyuncunun kostümü çıkarmadan tuvalete gidebildiklerini söyledi.
Soğuk havaya rağmen, uzun bir elbise giymek yerine kendi cesur stilini ortaya koyan Gal Gadot'nun (Wonder Woman) Balmain imzalı elbisesine bayıldım.
41 yaşındaki Amy Adams, Tom Ford'uyla çok şıktı.
'Batman' ve 'Superman'in karşı karşıya geldiği filmde, THY uçağı ve uçaktan bir sahne yer alıyor. Bu sahnede salonda bulunan biz Türkler alkış tufanı kopardık.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA