Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

Ünlü modacıdan karantina resimleri

Londra'da kendi adıyla kurduğu moda markası ile adını dünyaya duyuran Türk modacı Bora Aksu, Şamdan Plus'a röportaj verdi. Bu röportaj sayesinde, kraliyet ailelerini de giydiren ünlü modacımızın hiç bilinmeyen bir yönünü de öğrenmiş olduk. Meğer Bora Aksu çok iyi bir ressammış da haberimiz yokmuş. Londra'daki evinde karantina günlerinde öyle resimler yapmış ki, bence birçok ressam onu kıskanacaktır.

'RENKLERLE POZİTİF BİR DÜNYA'
Bora Aksu, röportajında, içinde bulunduğumuz şu kötü günlere inat yaptığı rengarenk resimlerle ilgili şunları söylemiş: "Dünyadaki olumsuz havaya bir tepki olarak renklerle pozitif bir dünya çizmeye çalışıyorum. Renkler, pozitif hissetmek için en güzel araçlardan biri. Belki daha önce hiç kullanmadığım kadar rengi bir arada kullanarak çevremizi saran gri bulutu bir şekilde kırmaya çalışıyorum."

'BU ASLINDA BİR UYANIŞIN ÇAĞRISI'
"Evde karantinaya girdikten sonra zamansızlıktan yapamadığım yağlı boya resimlere tekrar başladım" diyen Bora Aksu, karantina günlerindeki ruh halini de şu sözlerle ifade etmiş: "Ruh halim her an değişiyor. Bazen iyimser oluyorum, bazen ise bilinmeyenin getirdiği karamsarlık çöküyor üzerime. Tüm dünya ve insanlık adına büyük bir sınavdan geçiyoruz. Bu, aslında bir uyanışın çağrısı bence."

'ARTIK AZ VE ÖZ TASARLAYACAĞIZ'
Bora Aksu, "Moda koronavirüsten nasıl etkilenecek" sorusuna da cevap vermiş: "Moda dünyası büyük bir değişim içine girecek. Çok almak yerine az ve öz almak, olanı değerlendirmek önemli olacak. Biz modacılar da çok tasarım yapmak yerine az ve öz tasarlayacağız. Kullanılan her bir malzemenin nereden geldiği, nasıl üretildiği ve geriye dönüşümü olup olmadığı sorgulanacak. Çok daha bilinçli bir tüketici grubu oluşacak."

Gelirin yarısı tıp fakültesine

Tüm dünyada büyük ilgi gören mücevher markası Begüm Khan'ı yaratan Begüm Kıraoğlu da, dünyamızı kasıp kavuran Covid-19 salgınına kayıtsız kalmadı. Asya kültüründeki doğal formlardan ilham alan markasıyla yarı değerli taşlarla mücevher kalitesinde takılar üreten Begüm Hanım, şu anda sadece online olarak gerçekleştirebildikleri satışlarından elde edilecek gelirin yüzde 50'sini Covid-19 ile mücadele için Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne bağışlayacağını açıkladı. "Hep birlikte fark yaratabiliriz" diyen Begüm Hanım'ın gönlüne sağlık.

EVDE
MÜZAYEDE KEYFİ
Koronavirüs salgınına karşı sosyal medyadan "Evde kal" etiketiyle başlatılan, ünlü birçok ismin de destek verdiği kampanya kapsamında evden takip edilebilecek birçok etkinlik de sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Kırılması güç müzayede rekorunu elinde bulunduran Artam Antik A.Ş de, 340. Çağdaş ve Klasik Eserler Müzayedesi'ni online'a taşıdı. 243 eserin online satışa çıkacağı müzayede, 11 Nisan saat 14.00'a kadar devam edecek. Evinizin rahatlığında değerli eserlere bir tıkla sahip olmak isterseniz, aklınızda bulunsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA