Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

‘Burada herkes Türkiye’yi konuşuyor’

Monako Prensi'nin Türk danışmanı çok gururlu

Monako Prensi Albert II'nin şirketi SBM'in CEO'sunun özel danışmanı olan ve pandemi dönemini Monako'da geçiren Hülya Biren, bir Sırp arkadaşıyla konuşmasını aktarıp Türkiye ile ne kadar gurur duyduğunu anlattı

Önceki gün, Türkiye ile Monako arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkilerin artmasında büyük rol oynayan, pandemi dönemini Monako'daki evinde geçiren Hülya Biren'i aradım. Hal hatır sormak için aradığım, Monako Prensi'nin şirketi SBM'in yönetim kurulu başkanı ve CEO'su Jean Luc Biamonti'nin özel danışmanı olan Hülya Biren, öyle güzel şeyler anlattı ki, bir Türk olarak göğsüm kabardı.

'TÜRK HÜKÜMETİ OLMASA HİÇBİR HASTAYI TEDAVİ EDEMEZDİK'
Kedisi Tina ile birlikte evinde kendisini izole ettiğini, sağlığının ve moralinin yerinde olduğunu söyleyen Hülya Hanım, Monako'da yaşayan Sırp arkadaşının söylediklerini aktardı. "Burada yaşayan Sırp arkadaşım Sanja Mattera'nın annesi aramış Sırbistan'dan. Annesi ağlayarak demiş ki; 'Türk hükümeti olmasa, biz burada hiçbir hastayı tedavi edemeyecektik. Allah onlardan razı olsun, ne kadar çok ülkeye yardım ediyorlar.' Kızı da beni arayıp; 'Allah sizden razı olsun' dedi ve Sırbistan gazetelerinde çıkan Türkiye yardımıyla ilgili güzel haberleri gönderdi. Çok duygulandım. Şimdilerde Monako'daki herkes, Türkiye'nin 30 ülkeye yaptığı tıbbi yardımı diline dolamış durumda. Sarayda dahi, diğer ülkelerin birbirlerinden maske çalmak için ellerinden gelen sahtekarlıkları yaptığı bir dönemde, bizim ülkemizin bu şekilde yardımlarda bulunmasını konuşuyorlar. Ülkemle gurur duyuyorum."

'HÜKÜMETİMİZİN YAPTIKLARININ FARKINA VARALIM'
Hülya Hanım devamında; "Ülkemiz bütün vatandaşlarını ücretsiz tedavi ediyor. 2 bin odalı iki hastane yapıyor. 12 milyon emekliye bin lira ikramiye verdi. Ücretsiz maske dağıtıyor. Bunların farkına varalım. Bir hükümet için bunlar çok çok büyük özveriler. Gerçekten birlik olma dönemindeyiz. Eğer Türkiye bu dönemi hep birlikte, bir güç olarak el ele verip atlatırsa, gerçekten önümüzdeki yıllarda ekonomik ve politik olarak dünyanın önde gelen ülkelerinden biri oluruz" dedi. Hülya Hanım'ın bu sözlerine ben de imzamı atarım.

'Cumhurbaşkanımız babamı çok mutlu etmiş'

Monako'da bütün arkadaşlarının, Türkiye'nin en başından itibaren hemen önlem aldığını, akıllıca adımlar attığını ve zamanında karar verdiğini söylediğini de aktaran Hülya Hanım, ailesinin İstanbul'da olduğunu ve gözünün arkada olmadığını belirterek şunları söyledi: "Annem ve babam İstanbul'da evlerinde ve 1.5 aydır evden dışarı çıkmıyorlar. Geçen sabah, çok mutlu bir şekilde babam görüntülü aradı. Sayın Cumhurbaşkanımızın mektubuyla birlikte, yaşlı vatandaşlara yolladığı maske ve kolonyayı gösterdi. Çok mutlu olmuş. Çok özendim. Çünkü burada biz böyle bir servis göremedik."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA