Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

Kıyafet değil yemek tasarlıyor

Farklı meslek dallarından ünlü isimler, pandemi döneminde işleriyle değil hobileriyle gündeme geliyor. Bu isimlerden biri de Deniz Berdan… Pandemi dönemini Londra'daki evinde geçiren ünlü modacı Deniz Berdan, adeta mutfaktan çıkmıyor. Her gün çeşit çeşit yemek yapıyor ve her aşamasını da sosyal medyadan takipçileriyle paylaşıyor. Aşçılık yönünü hiç bilmediğim Deniz Hanım'ı aradım ve bu aşçılık nereden çıktı diye sordum.

'BANA TERAPİ GİBİ GELİYOR'
"Yemek yapmak, modadan sona benim tutkuyla yaptığım ikinci hobim" diye söze girdi ve şunları söyledi: "Her zaman yemek yapardım ve ailece masaya oturduğumuzda bunun üzerine sohbetler yapmaktan keyif alırdık. Sadece bu dönem yaptıklarımı paylaşma fırsatı buldum. Yemek yaparken hem büyük bir keyif ve mutluluk duyuyorum hem de bana terapi gibi geliyor. Bu dönem hepimizin içe dönmeye ve kendini uğraşlarına vermeye ihtiyacı var."

'İLGİ ALANIM ANTEP YEMEKLERİ'
Genelde ne tür yemekler yaptığını ve iddialı olduğu mutfakları da sordum Deniz Hanım'a. "Dünya mutfaklarını kendi damak tadımıza göre yorumlamayı seviyorum. Özellikle kış aylarında baharat ağırlıklı Kuzey Afrika, Uzak Doğu ve Hint yemekleri yapmayı seviyorum. Ama yazın Kaliforniya, İtalyan ve Akdeniz mutfağı ağırlık kazanmaya başlıyor. Türkiye'den ise Antep yemekleri ilgi alanıma giriyor" dedi.

'KABUK DEĞİŞTİRİYORUZ'
Peki modacı Deniz Berdan neler yapıyor? Bu soruma da; "Moda benim profesyonel işim. Pandemi ile birlikte her işte olduğu gibi biz de yeniden yapılanma yoluna girdik. İki aydır yeni dönem ve yeni normaller üzerine çalışıyordum. Kabaca bir yol haritası çıkardım ve geçen hafta çekirdek ekip olarak çalışmalara başladık. 'DB Berdan' markamız tamamen kabuk değiştiriyor ve tasarım olarak yepyeni bir içerikle yoluna devam edecek. Ayrıca yeni dönem için İngiltere ve Türkiye köprüsünde yeni organizasyonlar yolda" cevabını verdi.

COLUMBIA'DAN ONLİNE MEZUN
Londra'daki Richmond Üniversitesi'nde Uluslararası İşletme ile birlikte psikoloji okuyan Melisa Tapan, mezun olduktan sonra Türkiye'ye dönüp Sabancı Holding'de işe başlamıştı. Ardından da New York'a gidip Columbia Üniversitesi'nin Ekonomik ve Siyasi Kalkınma programında yüksek lisansa başlamıştı. Tapan, geçtiğimiz gün yüksek lisans programından mezun oldu. Ancak üniversite binasında olması gereken mezuniyet töreni pandemi nedeniyle online yapıldı. Diğer mezunlar gibi törene evinden online katılan Tapan, mutluluğunu sosyal medyadan paylaştı.

HERKESİ DUYGULANDIRDI

19 Mayıs 2014'te henüz 17 yaşındayken aramızdan ayrılan Fenerbahçe Kulübü eski Başkanı Ali Şen'in torunu Alp Şen'in 16 Mayıs, 23'üncü doğum günüydü, önceki gün de vefatının 6'ıncı yıldönümü. Zaman ne çabuk geçiyor! Merhum Alp'i, ölüm seneyi devriyesinde halası Suzan Şen andı. 2018'de kaybettiği annesi Benta Şen ile Alp'in birlikte çekilmiş fotoğraflarını paylaşan Suzan Şen, altına da "Canım annem, canım Alp'im sizi çok özledim. Biz kavuşana kadar birbirinize emanetsiniz" yazdı. Şen, bu sözleriyle herkesi duygulanırdı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA