Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

‘Ülkenizde yaşamak bir onur’

Cemiyet dergisi Şamdan Plus, 16'ncı yılını kutladığı özel sayısında cemiyetin renkli ismi Ayşe Kucuroğlu ile Yunan sevgilisi Alex Papantoniou ile özel bir fotoğraf çekimi ve röportaj yapmış. Son sokağa çıkma kısıtlamasında bomboş İstanbul sokaklarında, Türk-Yunan aşkını gözler önüne seren pozlar veren aşıklar, kendilerine ve ilişkilerine dair çok samimi açıklamalarda bulunmuş. Benim bu özel röportajda en çok ilgimi çeken, Yunan damat adayımızın İstanbul ve Türkiye ile ilgili söyledikleri oldu.

'İSTANBUL SÜREKLİ GELİŞİYOR'
Yunanistan, Türkiye ve Çin'de yatırım, denizcilik ve danışmanlık şirketleri olan Alex Papantoniou, pandemi dönemini İstanbul'da geçirmiş: "İlk defa Türkiye'de bu kadar uzun kalıyorum. 4 ay oldu. Bu sürede Türkçemi ilerletmeye çalıştım. İlk kez 2008'de İstanbul'a geldim. O zamana kadar birçok şehir görmeme rağmen İstanbul beni büyüledi. 2010'da İstanbul'da şirketimi kurdum. 10 yıldır devamlı gelişen bir şehir görüyorum. Saygınlık ve tutarlılıkla, büyük bir başarıyla şehrin büyümesini ve gelişmesini sağlayan herkesi tebrik ediyorum. 20 milyonluk nüfusu olan bir şehir için bu kolay bir şey değil. Son 10 yılda müthiş bir gelişme görüyorum."

'BİRBİRİNE BENZEYEN İKİ HALK'
İki ülke arasındaki ilişkilere de değinmiş müstakbel eniştemiz: "Her iki ülke; halkı ve yaşam tarzı açısından birbirine çok benziyor. Ortak noktalarımız o kadar çok ki, bunlar birleşmeli. Türkiye ve Yunanistan dünyanın en iyi turistik yerlerinden ve bu yüzden bizler çok şanslıyız. Ülkenizde yaşama onuruna sahip olan ve kültürünüzü destekleyen bir Yunan vatandaşı ve iş adamı olarak turizm bakanlarının girişimlerinin genişletilmesi gerektiğini düşünüyorum. Böylece salgının etkilerini çok çabuk atlatabiliriz. Nerede olursam olayım, bütün gücümle her iki ülkenin de güzelliklerini duyurmaya çalışacağım. Zor bir yaz olacak ama her iki ülkenin de başaracağına inanıyorum."

'BİRBİRİMİZİ ÇOK İYİ ANLIYORUZ'
Alex Papatoniou, Ayşe Kucuroğlu ile ilişkisi hakkında da şunları söylemiş: "Ayşe ile çok iyi anlaşıyoruz. Ortak hobilerimiz var. Birlikte seyahat etmeyi, yeni yerler keşfetmeyi çok seviyoruz. Beş çocuğu olan bir kadın olmasına rağmen enerjisi ve dinamizmi hiç bitmiyor. İlişkimizle ilgili uzun vadeli planlar yapmıyoruz, anı yaşıyoruz." Ayşe Kucuroğlu da, "Alex'in özellikle kızı Nicole'e harika babalık yapması çok hoşuma gitti. Vizyon sahibi, yeni bilgilere açık. Zeki bir mizah anlayışı var ki, bu benim için çok önemli. Birbirimizi çok iyi anlıyoruz. Alex'in bakışından ne söylemek istediğini anlıyorum" diyor. Kendileri 'uzun vadeli plan yapmıyoruz' diyor ama umarım aşkları daim olur.

Bari siz yapmayın!
1 Haziran'da normalleşme sürecine girdik girmesine de, pek çoğumuz bu normalleşmeyi virüs illetinden tamamen kultulduk gibi algıladı sanırım! Hatta her gün açıklanan tabloya bakarsak, bence 81 ilde maske zorunlu olsun! Baksanıza, Hande Ataizi gibi rol model insanlar bile bu illet virüsün ciddiyetinin farkında değil! Önceki gün Nişantaşı sokaklarında arzıendam eyleyen Hande Hanım, maske takmaya gerek görmemiş. Neye güveniyor bilmiyorum ama umarım o güvendiği dağlara kar yağmaz!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA