Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

Koleksiyonerlerden örnek davranış

Türkiye'nin ünlü müzayede evi Antik A.Ş.'nin patronu Turgay Artam ve iş insanı İsmail Koçak'tan kültür ve sanat dünyasına büyük katkı. Artam ve Koçak, koleksiyonlarındaki 12'nci ve 13'üncü yüzyıla ait tüm Selçuklu eserlerini Türk ve İslam Eserleri Müzesi'ne bağışladı. Bu iki önemli sanat tutkununun ciddi bir servet ve emek harcayarak topladıkları eserleri hiçbir karşılık beklemeden müzeye bağışlamasının detayları için Turgay Artam'ı aradım.

ÖNERİ ARTAM'DAN GELMİŞ
Ciddi bir koleksiyoner olan İsmail Bey, Turgay Bey'e elindeki 130 adet Selçuklu eserini nasıl değerlendirebileceğini sormuş. Turgay Bey de, "Müzeye bağışla. Hatta sen bağışlarsan, ben de bağışlayacağım" demiş. İsmail Bey hiç düşünmeden "Olur" demiş ve İsmail Bey 130, Turgay Bey de 42 eserini Türk ve İslam Eserleri Müzesi'ne bağışlamışlar. Bu kadar değerli eserleri, kaç kişi bir müzeye bağışlar? Bir müzayede evi patronunun eserleri "Satalım" demesi beklenirken "Bağışlayalım" demesi takdire şayan. Gönüllerine sağlık…

Artık gizlemiyorlar
1992 Türkiye Güzeli annesi Özlem Kaymaz ile dün akşam Yıldırım Mayruk'un defilesinde podyuma çıkan 2018 Türkiye 2. Güzeli Tara De Vries'in Hasan Tansu ile flört ettiğini yazmıştım. Rıza Tansu ile boşandığı eşi Şehnaz Vardar'ın birçok yarışta derecesi olan ralli pilotu oğulları Hasan Tansu ile ilişkisi bir yılı aşkın süredir mutlu mesut devam ediyor. Anneleri de arkadaş olan genç çift, haberim çıkana kadar ilişkilerini gözlerden ırak yaşamayı tercih ediyordu. Aşkları ifşa olunca, onlar da rahatladı. Artık mutluluklarını sosyal medyadan paylaşmaktan çekinmiyorlar.

Müzesiyle ödül aldı
Polimeks Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca'nın yerlisi oldukları Eskişehir'de, 10 milyon dolar harcayıp Eylül'de açtığı OMMOdunpazarı Modern Müze, ilk uluslararası ödülünü aldı. Müze ve kültürel miras alanlarında önemli girişimleri öne çıkarmak ve onurlandırmak amacıyla İngiltere'de düzenlenen '18th Museums +Heritage Awards'da Müze ve Kültürel Miras Ödülleri, 1 milyon Pound'un üzerinde yatırım yapılan 'Uluslararası Proje Ödülü'nü aldı. Emeği geçen herkesin ellerine sağlık.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA