Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

ABD’li arkadaşlarına Diyarbakır’ı gezdirdi

Babası Dışişleri Bakanlığı'nda çalıştığı için gençliği yurt dışında geçen, daha sonra da uzun yıllar yurt dışında yaşayan Mine Kalpakçıoğlu'nun bu sayede dünyanın birçok ülkesinde dostu var. Ülkemizin bir nevi fahri elçisi gibi çalışan Kalpakçıoğlu, sık sık yurt dışından dostlarını davet edip ülkemizin tarihi ve turistik yerlerini gezdiriyor.

Bu kez Kaliforniya Üniversitesi'nden (UCLA) okul arkadaşlarını misafir eden Mine Hanım, onları kendisinin de ilk kez gittiği Diyarbakır'a götürdü. Amerikalı arkadaşları ile birlikte Diyarbakır'ın tarihi ve turistik yerlerini gezip, 2015 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası ilan edilen Hevsel Bahçeleri'nde trekking yapmışlar. Bu arada Diyarbakırlıların yaptığı gibi sabah kahvaltısında ciğer yemeyi de ihmal etmemişler. Mine Hanım hatta bunu sosyal medyasından, "Evet doğrudur. Sabah kahvaltısında ciğer ızgara da yemişimdir" notuyla da paylaştı. Mine Hanım'ın bu turu, bence Amerikalılara güneydoğu bölgemizin ne kadar güvenli olduğunu göstermesi açısından da çok iyi olmuş. Mine Hanım'a kocaman bir alkış…

MAALESEF LİSTE UZUYOR!
Dünyayı kasıp kavuran bu koronavirüs illeti maalesef ülkemizde, özellikle de İstanbul'da pik yapmış durumda. Her gün bu illet virüse yakalanan birçok tanıdık isim duyuyorum. Türk Kanser Derneği Başkanı Burak Duruman ile modacı Siren Ertan Kayalar da, maalesef bu virüsten nasibini alan isimler. Yıllar önce lenf kanserini atlattığı için testi pozitif çıkınca başta çok panikleyen Siren Hanım'ın, durumunun iyiye gittiğini öğrendim. Burak Bey'in tedavisi de evde devam ediyor. Kendiniz ve sevdikleriniz için lütfen kurallara ve uyarılara harfiyen uyun.

ANNE-BABA OLMAK
KOLAY DEĞİL!
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e ilk torun mutluluğu yaşatan kızı ve damadı Merve- Ahmet Baran Çetin, oğulları Yaman için çizgi film karakterine büründü. Erken doğumla dünyaya gelen, uzun süre hastanede kalan ve ailenin gözbebeği olan 6 yaşındaki Yaman için, işte böyle akan sular duruyor. Yaman için, annesi Merve Hanım 'Minion' oldu, babası Ahmet Baran Çetin ise 'Şerif Woody' kostümü giydi. Yaman ise Sünger Bob'u tercih etti. Merve Hanım, "Anne baba olmak saçmalarken bile sarı giymeyi gerektirir" dedi.

Taksim'de sanat buluşması

Geçen yıl ilki yapılan ve ilgi gören sanat etkinliklerinden biri olan Step İstanbul, Covid-19 için alınan sıkı önlemler doğrultusunda başladı. "Sanat herkesin hayatının bir parçası olmalıdır" fikriyle Contemporary Istanbul ve Tomtom Designhood işbirliği ile ilk kez düzenlenen Step İstanbul, ikinci yılında Ford Otosan sponsorluğunda Tarlabaşı Taksim 360 Projesi'nde 22 Kasım'a kadar gezilebilir. Etkinliği ilk gün Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Nazlı-Ali Sunal, İnci Aksoy, Begüm Gazioğlu Ballı gibi birçok sanat tutkunu ziyaret etti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA