Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ELVAN DEMİRKAN

Gelecekte bizi neler bekliyor?

Şu son beş yılda hayatımızın ne kadar değiştiğinin farkında mısınız? Beş yıl önce kurulan facebook'un üye sayısı 300 milyonu bulmuş. Myspace'i ayda 120 milyon kişi ziyaret ediyormuş. Twitter salgınından artık fenalık geldi.

HEMEN UNUTTUK
Fotoğraf makinesi, kamera, internet, sinema, radyo, müzik ve daha ne arasanız o gözümüzün önünden ayıramadığımız telefonların içinde... O kadar alıştık ki, sanki beş yıl önce doğmuş gibiyiz... Öncesini unuttuk. Üniversitede derslerime gelen gençler, "Daha okul bitmeden hayattan yorulmaya başladık" diyorlar. Buna rağmen gelişen dünyada daha sağlıklı bir yaşam bizleri bekliyormuş. İnsanlar 200 yıl yaşayabileceklermiş. Discovery Channel'da izlediğim habere göre; 30 yıl sonra birçok genetik hastalıktan kurtulabilecekmişiz. Su, petrolden daha değerli olacakmış. Televizyon hastalarına müjde; televizyon seyretmek için artık bir kutuya bakmamız gerekmeyecek. Her yere taşıyabileceğiz. Hatta beyine yerleştirilen bir chip ile televizyon 24 saat kafanızın içinde olabilecekmiş. Ha bir de, geleceği hayal ettiğimiz zaman uçan arabalar gözümüzün önüne gelir ya, Jetgiller'deki gibi. İşte onun olasılığı yokmuş. Trafik çok kargaşa olur, idare edilemez diye. Eh, o kadarı da olmayıversin...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA